Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Zupełnie zepsuł mi ten film.Jestem zawiedziona, spodziewałam sie czegoś lepszego. Rzeczywiście można się doszukać pewnego podobieństwa do "Mr. Nobody" ale bez przesady:)

ocenił(a) film na 7
bloody mary

Strasznie lubię Ashtona, ale to nie aktor do takiego filmu. Efekt motyla bardzo mi się podobał, ale zrobiłby piorunujące wrażenie z takim np. 10 lat młodszym Edwardem Nortonem.
Chwilę przed oglądaniem tego filmu skończyłam seanse z That's 70's Show i zamiast Evana w tym filmie widziałam Kelso :)
Ale też nie schrzanił filmu do końca. Zrobił co mógł.

ocenił(a) film na 9
Kasiek_haz

Ja też oglądałem That '70s show i wogóle nie przypominał mi Kelso czyli zagrał dobrze. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny mógł zagrać role Evana, ta rola była i będzie jego. Tak samo nie ma opcji żeby ktoś zastąpił go w That '70s show.

użytkownik usunięty
Kasiek_haz

Matko bosko! Norton?! Toć to wybitny aktor, chałtury się nie chwyta. Ashton Kutcher-Drewno nadawał się do tego "filmu" idealnie, dopasował się grą do poziomu filmu. To jedno było w całym przedsięwzięciu idealne. Muszę z zadziwieniem przyznać.

ocenił(a) film na 10

Za to Tyś jest wybitny znawca. Film jest na prawdę fenomenalny. Miałem problemy z przełamaniem się by go obejrzeć, ale teraz nie żałuję, że go zobaczyłem. Film bardzo w moim typie.

ocenił(a) film na 5
adriano90

to że w twoim typie, to wcale nie musi oznaczać, że fenomenalny dla wszystkich.

Mi ten film absolutnie nie przypadł do gustu. Kiepścizna, zupełnie nie rozumiem zachwytów. Dałabym 5-6/10, ale Kutcher faktycznie jest po prostu jak drewno i nie wiem jak można było zrobić tak wielki błąd w obsadzie, więc w końcu wychodzi jakieś 4-4,5/10

googaify

Ashton Kutcher jest większym drewnem od Lindsay Lohan (której dałaś 8)? Nie sądzę.

ocenił(a) film na 10
Purslane

so owned..

bloody mary

Ja za to uważam, że idealnie pasował do tej roli :)

ocenił(a) film na 6
bloody mary

różowe lata 70te - tak, efekt motyla - nie

ocenił(a) film na 8
zygi4

ja też bardzo go lubię, ale pasuje mi bardziej do komedii. tutaj wolałabym poważnego aktora. ale film i tak był świetny, a gra aktorska równie dobra. 10/10

roksia_23

Ale to chyba dobrze, że przyjmuje role w innych gatunkach filmowych, nie? :)

ocenił(a) film na 8
Purslane

no jasne. dobrze że się rozwija itd. po prostu jak go zobaczyłam to od razu przyniósł mi inny klimat do tego filmu :)

użytkownik usunięty
bloody mary

Rola w 'Efekcie motyla' jest wg mnie dobra. Szkoda, że Kutcher tak mało się ceni. O 'Co się stało w las vegas' czy 'Panu i Pani Kiler' lepiej nie wspominać.

użytkownik usunięty
bloody mary

Zgadzam się w 100%. Jego mimika, ruchy, ogólnie styl gry są rodem z komedii i w komedii powinny pozostać. Ktoś inny, doskonały w dramatach, nie sprawdziłby się z kolei w czymś lżejszym. Niektórzy po prostu nadają się tylko do jednego gatunku, nie ma co się oburzać, to nie jest grzech.