Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

co to za szajs...???? tak dennego filmu jeszcze nie widziałm..gdzie tu jest wątek,sens...a wiarygodność.No co niby mam uwierzyć, że jakiś chłopaczek dzięki swoim zapiskom w dzienniku przenosi sie w przeszłość.... trele morele..
Nie polecam - NAPRAWDE !!!!

ocenił(a) film na 6
misiek2209

A oglądałeś Gwiezdne Wojny? No co niby mam uwierzyć, że istnieją jakieś latające statki i androidy? Zastanów się co piszesz... Wiem, że to cię zdziwi, ale tak się składa że to jest fikcja filmowa a nie film oparty na prawdziwych wydarzeniach, ludzie litości...

ocenił(a) film na 10
misiek2209

Człowieku, albo jesteś za młody żeby ten film zrozumieć albo za mało inteligentny...

ocenił(a) film na 2
ReMi_3

No tak. Każdy zanim wypowie na tema tego filmu powienien pokazywać swój wiek oraz poziom IQ...

użytkownik usunięty
misiek2209

Nie wiem skąd się wziąłeś, ale chyba nie zrozumiałeś tego filmu. To film dla ludzi inteligentnych, umiejących znaleźć głębszy sens.

użytkownik usunięty
misiek2209

CZŁOWIEKU!! Jak nie kumasz filmu, to zobacz go jeszcze raz!! Potrzeba troche rozumu mieć do tego!! Film jest świetny!! NAUCZ SIĘ TEGO: FILM JEST ŚWIATNY!!

ocenił(a) film na 3

ŚWIATNY, FAKTYCZNIE!!!! MÓZGU NIE TRZEBA UŻYWAĆ, A TO GRUNT!!!!!!!!!!!

misiek2209

To wy sie zastanowcie co piszecie...chyba wy musicie dorosnac do tego aby zrozumiec film....chlopak ma racje....film to jedno wielkie G...co za ludzie:debile...

użytkownik usunięty
Rick_Blaine

janekx w tej chwili mógłbym cię zjechać po lini prostej i w poprzek, ale wiesz któryś z nas musi zachować odrobine rozumu i kulture. Myśle, że tym kimś będe ja. Jeden wielki nieudacznik

ocenił(a) film na 4

Fakt: Tym kimś jesteś Ty. Jeden wielki nieudacznik :P
Uważaj, co piszesz :P

A co do dorośnięcia: Myślę, że ta gawiedź 15 latków (chociaż sam mam 17lat więc nie czuję się jakoś dorosło) powinna dorosnąć, aby zrozumieć DENNOŚĆ tego filmu....

misiek2209

Jak nie zrozumiales to mi tu nie pier... ze film do bani. Jak masz za maly mozg to sie wez za cos innego...

misiek2209

Jak nie zrozumiales to mi tu nie pier... ze film do bani. Jak masz za maly mozg to sie wez za cos innego...

ocenił(a) film na 10
misiek2209

Nie moja wina, że masz IQ stokrotki... bo wiesz żeby zrozumieć taki film trzeba miec MÓZG ... mam przeliterować ? M-Ó-Z-G
P.S. Jeden z lepszych filmów jaki kiedykolwiek widziałem:D

ocenił(a) film na 1
lukas2401

Oj...mam uzyc mozgu aby zrozumiec nielogicznosci scenariusza czy kiczowatosc formy?ruszyc szarymi komorkami zeby podziwiac drewnianego Ashtona?przez was sam juz nie wiem do czego kiedys ten kłębek neuronów słuzył..

Kupa

ehhh.. ta dyskusja dowodzie, że film to dzieło sztuki.. albo sięw nim widzi cudo i magię, albo kompletnie nic. i to jest prywatne zdanie.

szkoda tylko, że w społeczeństwie polskim takie dyskusje się zawsze kończą na literowaniu słowa "mózg" (M-Ó-Z-G) :P

jorwa

Czemu ? Pomysł ciekawy ... Moze z wykonaniem gorzej :/ A pan Ashton - cóż lepiej mu było na innym kanalne (MTV w domysle) i w innej roli ("Różowe lata siedemdziesiate" - tam wpasował idealnie) . Generalnie ja w filmach wychwycam pewne szczegóły . Dzięki takiemu szczególikowi cos moze zostać dołączone do listy ulubionych , ale nie o mnie miało być . Przeciez to nie "Americain Pie" , ani "Teksańska Masakra Piła Mechaniczną" . Zdaje sobie sprawę z tego , ze nie wszystkim się podoba . Coż - nawet "Lista Schindlera" może sie nie podobac pewnym jednostka (jako przykład , a nie porównanie , zeby nie było) ... Zrobiłabym z tego inny film , bardziej europejski , o lepszym klimacie , ale - nie stać mnie na profesjonalny sprzęt i ekipę ! Jak mnie zasponsorujecie to zrobie wam taki "Efekt Motyla" , że ... A w roli głównej - Rysiek z "Klanu" (żart niewybredny) . Zawsze znajdą się jakieś pozytywy :) POZdraWIAm

ocenił(a) film na 2
MADLEN

Nie wiem jak mozna wogóle w rozmowie na temat tego filmu wymienić liste shindlera. Jak to na sposób europejski? Amerykanie też mogą zrobić film na sposób jak to ujełaś nie europejski a mógłby wyjsć swietny film. A to tu jest słabe. Umieram ze smiechu czytając ze ktos nie zrozumiał bo jest za mało inteligentny bo to film dla ludzi mądrych. Jest beznadziejny bo właśnie nie jest madry. Kiepsko zrobiony , głupi , wtórny , genialnie zagrany przez najlepszego aktora na świecie ashtona kuthera. Podobało by mi sie bardziej ten film moze gdyby zagrał kto inny. Ale i tak by wyszedł film MTV. Ależ to arcydzieło. Najlepszy scenariusz w historii kina!!!

ocenił(a) film na 9
lihol

A mi sie tam podobał wiec co uwazasz za dobre kino moze wolisz defekt motyla to co ci sie podoba moze gwiezdne wojny albo rambo .

misiek2209

popieram w 100%. Gorszego filmu już od dawna nie widziałam

kaziama

jak dla mnie to film ok.nic ambitnego ale nie zaluje ,ze bylam na nim w kinie.ashton gral lepiej niz sie spodziewalam.czy jest ktos kto uwrza ten film za sredni?bo tutaj widze same skrajne wypowiedzi

użytkownik usunięty
nomiczek

ale Wy dziwni jesteście(niektorzy) ale film naprawdę świeny, myślalem po traileru, ze film jest do kitu.. ale jak zaczołem oglądać... poprostu cudo..

ocenił(a) film na 4
nomiczek

:)
Ja uwazam ze jest sredniutki. Nie jest beznadziejny jest duzo gorszych filmow ale lepszych jest chyba mniej wiecej tyle samo.
Film jest czasami nielogiczny co w tego typu filmac nie powinno sie stac.
W zabawach z czasem kroluje u mnie nadal 12 malp gdzie wszystko jest dopracowane w 100%.

pozdrawiam

misiek2209

ty baranie jesli piszesz ze to szajs to widac ze go nie zrozumiales, ten film jest po prostu zarąbisty.

ocenił(a) film na 2
arthur_3

a Twoja wypowiedź jest beeeeeeeee...

użytkownik usunięty
misiek2209

Cóź... kto by mógł się spodziewać tak niedorosłej dyskusji na forum tak dobrego filmu... Sam widziałem "efekt..." trzy razy pod rząd. O ile za pierwszym razem po obejrzeniu filmu "odleciałem" w inny wymiar (stan świadomości), o tyle po każdym kolejnym seansie nabierałem do tego dzieła coraz wiecej dystansu. Moja ocena to 8, choć po pierwszym obejrzeniu na pewno dziesieć - aż do ochłonięcia. Myśle, że film w sumie na więcej niestety nie zasługuje. Sama tematyka wszakrze sama w sobie wymusza pewne błedy logiczne, których niestety nie uniknięto. Najbardziej rażący z nich to ta scena w więzieniu, w której główny bochater "udowadnia" meksykańskiemu koledze to, że potrafi podróżować w czasie. I co robi? Przenosi się w czasie do przedszkola i przebija sobie dłonie, poczym wraca do terazniejszości i pokazuje piekne blizny które są dowodem... głópoty autora scenariusza, bo te blizny miałby juz od dzieciństwa, a nie pojawiły by się tak nagle. To zresztą nie umiejsza wielkości tego dzieła. Zwykła wpadka. Żeby zrozumieć ten film nie trzeba wcale mieć wielkiego M_Ó_Z_G_U, ale żeby przypadł do gustu, to potrzeba, po prostu, mieć w sobie nutke romantyzmu i skłonność do refleksji. Czego wszystkim życze.

Sory za błedy ortograficzne. Mam papiery na dyzortografię.

użytkownik usunięty

Drodzy przyjaciele i nieprzyjaciele!
W sumie moge po prostu to tak podsumowac! Ten kto zrozumial film, temu film sie spodobal!
A ten kto go nie zrozumial ten mial tylko jedno zdanie " ze jest do pupy"!
To nie jest tylko film " aaa gosciu umial sie przenosic i wracac do swoich wspomnien, by zmienic bieg wydarzen .."
Evan byl chory, a wszystkie jego "przenoszenia wstecz" byly fikcja. wymyslal je dla usprawiedliwienia sie, za smierc dziewczyny(wydawalo mu sie ze przez niego ) ( umarla na zlomowisku, brat ja zabil!)
nie wiem czy to zalapaliscie...ale tego filmu nie mozna odebrac doslownie..zastanowcie sie...
Pozdrawiam :)

misiek2209

nie rozumiem niektorych ten film byl po prostu swietny (moj ulubiony film do obejrzenia PIŁY) jezeli podobaja sie ludziom filmy w stylu "Pily" czy np. "Seven" to efekt motyla tez napewno sie wam spodoba bo go ZROZUMIECIE!!!!!!!!!!!!!!! Ci ktorym sie ten film nie spodoba niech tu nie zagladaja bo to nie ich klimaty niech wroca do jakichs latwiejszych filmow ktore nawet moj pies by zrozumial!

adaspoczta

Mnie osboiście film podobał sie nawet bardzo. Oceniłabym go również na 8. Jestem fatalnie zawiedziona niektórymi tutaj wypowiedziami, nie chodzi o to czy sie podobał czy nie, ale o forme tych wypowiedzi. Jakieś wyzwiska?? Powinien tu być jakis admin, który dawał by jakieś kary za gówniarstwo itp.
Film , moim zdaniem miał przesłanie. Wpływ mamy my sami na to , co może sie wydarzyc w przyszłości. wszystko tylko zależy od poziomu rozwinięcia naszej wyobraźni.:)

użytkownik usunięty
adaspoczta

jakim cudem mozna porownywac 'siedem' do 'efektu motyla'. Co prawda pokazano fragment 'siedem' w jednej scenie, wlasnie chyba po przypomniec jak daleko 'efekt motyla' odbiega od prawdziwego kina. Film slaby, pseudo intelektualny, sprawia wrazenie bardzo sztucznego.

użytkownik usunięty
misiek2209

Zgadzam się to jest do d... NIKOMU NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja nie polecam jedynie osobnikom , którzy zamiast mózgu mają siano!:-)Ale i tak ich pozdrawiam (bez nich smutno było by na świecie!!)

użytkownik usunięty
misiek2209

Jesli uwazasz ,ze to jest jak to powiedziales "szajs", to widocznie jestes za malo inteligentny.I nie chodzi tutaj o to ,ze on sie cofa do przeszlosci ,tylko o glebszy sens tego filmu !!!Ciekawa jestem tylko jakie filmy sie Tobie podobaja.A film jest super !!!

użytkownik usunięty
misiek2209

Beznadzieja? co Ty dzieciaku piszesz... Najpierw ZROZUM a dopiero potem pisz. Czasem trzeba sie zmusic do wysilku i dostrzec przekaz. Rusz mozgiem... To nie boli. NAPRAWDE!!!!

ocenił(a) film na 4
misiek2209

Czemu zarzucacie mu brak zrozumienia filmu,kazecie ogladac jeszcze raz...byc moze dobrze go zrozumial tylko ze trwało to krócej niz u was...obejrzał doszedł do słusznych wniosków...poza tym gratuluję wszystkim tym którzy za wszelką cene chcą zaakcentować swoją dyskusyjną wyzszość i niewiarygodne IQ wyzywajac ludzi o odmiennych pogladach od debili i nieudaczników przeciez pomijajac juz wszystkie inne aspekty takie "wyzywanie" sie jest nawet nie związane z tematyką wypowiedzi...może zamiast filmów tych lepszych badz gorszych powinniście oglądać mecze polskiej piłki nożnej...na trybuny....!!!...;P

powaga_blazna

ten film jest rewelacyjny!! inny od wszystkich, nieprzewidywalny! i to sie liczy!

użytkownik usunięty
dzastonoga

Pytasz gdzie tu jest sens... Otóż sensem w tym filmie jest jego bezsensowność. Choć po Twojej błyskotliwej wypowiedzi bardzo wątpie że zrozumisz co napisałam, to mam nadzieje że siądziesz jeszcze raz do tego filmu i spojrzysz na niego inaczej.Bo naprawde jest tego wart. Pamiętająca.

ocenił(a) film na 9
misiek2209

uważam ze to to orginalny pomysl cos nowego anie powterzanie schematow amerykanskiego kina .