Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Witam,

mimo, że naczytałem się masy negatywnych komentarzy na temat tej produkcji, to postanowiłem obejrzeć. Okazało się, że nie jest aż tak źle. Pomysł mi się spodobał, film jest dość oryginalny jak na produkcję zza Oceanu. Mimo pewnych "dziur logicznych" (jak to ktoś wcześniej określił) film oceniam na 7/10, czyli całkiem wysoko. Naprawdę te dwie godzinki spędziłem bez żadnego ziewania. Nasze przeznaczenie kształtujemy tu i teraz, i trzeba to robić jak najlepiej, aby w przyszłości nie być zmuszonym do korzystania z metod filmowego bohatera ;-) . Co do zakończeń - to, które leciało w TV (para mija się na ulicy, ale nic z tym nie robi) jest moim zdaniem najlepsze, trochę jakby symboliczne.

Pozdrawiam.

maniooo

I tak trzymać ;)
Wreszcie nikt nie mówi o wymogu IQ 100, wieku nastolatka czy innych kryteriach wymaganych do obejrzenia tego filmu. Ja uważam, że każdy ma prawo do subiektywnej oceny i nie powinien być za to kamienowany.
Jesli chodzi o film to oglądałam go z ogromnym zainteresowaniem i uważam, że wywarł na mnie duże wrażenie.
Czy film jest dobry czy zły? Cóż jak już wspomniałam istnieje wolność wyboru i każdy ma prawo z niej skorzystać.