Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Przed obejrzeniem filmu poczytałem trochę opinii na forum, które okazały się zupełnie różne. Jedni uważają, że film jest dosłowną kupą, z fatalnym scenariuszem. Drudzy znów, że arcydziełem, najlepszym filmem jaki obejrzeli (bo jeszcze wielu innych nie widzieli). A ja się nie zgodzę, i powiem, że film jest faktycznie dobry, ma ciekawy scenariusz (bo są o wiele gorsze), nawet niezłą obsadę (która nie zagrała jakoś powalająco, ale po co, jeśli to nie jest jakaś superprodukcja walcząca o Oscary, która wymaga kreacji na wysokim poziomie) i co najważniejsze – świetnie się go ogląda, jako rozrywka sprawdza się bardzo dobrze. Więc po co te ostre wymiany zdań, jeśli i tak nie rozwiążą one sporu, kto ma racje, bo w zasadzie nikt jej nie ma. Ja osobiście podczas oglądania bawiłem się świetnie, niektóre sceny mnie bardzo zaskoczyły, w tym zakończenie, to pierwsze, dlatego myślę, że film zasługuje na 8 gwiazdek, bo jest wg mnie solidny, udany, gdzieś tak od połowy mnie wciągnął aż po sam koniec, a to jest duuuży plus.