Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

DZIWNY!

ocenił(a) film na 10

hmmm moim skromnym zdaniem film ciekawy, dobrze zrobiony tylko jest na tyle nierealny ze nic z niego nie mozna wyniesc. To znaczy nie uczy niczego i nie daje zadnych wskazowek na dobre zycie. No chyba ze ktos ma moc powracania do swych wspomnien i zmieniania ich biegu.

kusanagii

Wiesz fakt, ze film jest mało realny nie musi oznaczać że niczego nie uczy. Mnie uczy tego że wszystko co nas spotyka dzieje się po coś i nawet mając wehikuł czasu które przeniosłoby nas w przeszłość zmieniłoby jedno (to co chcemy zmienić) ale zepsuło drugie i spowodowałoby może jeszcze gorsze wydarzenia. Może przesłanie jest takie, abyśmy niczego nie żałowali w swoim życiu? Że negatywne wydarzenia jeśli są przeznaczone to i tak się staną bez względu na to czy odbijemy piłeczkę w inną osobę?Gdy jedną osobę uwolni się od czegoś to druga musi cierpieć itd. Może nawet dobrze że ten film jest nierealny bo pokazuje hipotetyczną sytuację o której bardzo czesto myślimy - że chcielibyśmy coś zmieniać cały czas w swojej przeszłości. Szczerze mówiąc spodziewałam się innego zakończenia, ale dla mnie film był naprawdę dobry, co prawda nieco pokręcony ale naprawdę jest wart obejrzenia.