Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Film od początku bardzo wciąga, daje też dużo do myślenia na temat tego jak jakieś wydarzenie może zmienić bieg całego życia. Momentami film jest brutalny, momentami smutny, czasem są wątki wesołe. Fajny jest klimat filmu, taki tajemniczy. Mi się bardzo podobał, niedawno oglądałem go drugi raz po kilku latach i nadal jest super.

ocenił(a) film na 8
sebastian81_filmweb

Na mnie nie wywarł aż tak mocnego wrażenia, ale bardzo chciałbym pochwalić aktora grającego Evana w wieku 7 lat. Jak dla mnie genialnie pomiatał ojcem-pedofilem, wyzywał go od mendy i krytykował jego wychowanie. Szkoda, że ten chłopiec nie dostał nagrody, bo jak dla mnie zagrał najlepiej z całej ekipy :]. Co do fabuły to została ona ciekawie przedstawiona, reżyser interesująco pokazał nam wszystko tak jak zapamiętał to główny bohater. Jest to chyba pierwszy film o podróżach w czasie, w taki sposób. Natomiast Aston Kutcher nie zachwycił mnie swoją grą, ale pasował jak dla mnie pasował mimo wszystko do tej roli i szczególnie dobrze dopasował się do osoby gnojonej w więzieniu.
Ogólnie film porządnie wykonany, zakończenie mnie zaskoczyło i wystawiam zasłużone 8/10.

ocenił(a) film na 10
adzka22

Ja myślę, że te wszystkie dzieciaki grające bohaterów w wieku 7 lat wypadły dobrze, jest tam wiele dobrych scen. Jeśli chodzi o Astona Kutchera, to akurat za nim jakoś specjalnie nie przepadam, ale w tym filmie absolutnie pasował do całości, chyba jego najlepsza rola w życiu, sceny w więzieniu są super :)