Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

kolejny raz przeszukuje moja pokazna kolekcje DVD w pzukiwaniu "zabijacza czasu" i natykam sie na takie "dzielo" jak Efekt Motyla.Pomimo iz ogladalam ta mlodziezowa szmire juz wiele razy znow ja wlaczam.Zasiadam wygodnie w fotelu i wyliczam wzystkie porazki:aktorstwo Kutchera,bledy logiczne,marne dialogi.Ogladam z zapalem kazda minute tego chlamu.Zaskakuje mnie jego przebieg.Przeciez do cholery wole ambitne kino(Mechaniczna pomarancza,Lsnienie,Lot nad kukulczym gniazdem,Taksowkarz,Lowca jeleni,Requiem dla snu).W pewnym momencie zastanawiam sie nad moja marna egzystencja i zyciowymi decyzjami majacymi wplyw na moj przyszly byt.Wylaczam ten gowniany film by po miesiacu znow do niego wrocic....

laura201

Póknij sie w łeb człowieku.
Ten Film to arcydzieło.

laura201

Zgodziłbym się z tobą gdybyś pisał o ze gniot to Efekt motyla 2.

ocenił(a) film na 3
Bob_12

"Ten Film to arcydzieło."

Arcydzieła to ty jeszcze nie widziałeś, i długo nie zobaczysz.

Witeczek

Ohhh Witeczku, ale Ty jestes madry.... Mozesz zdefiniowac specjalnie dla mnie slowo "arcydzielo"??? Nejlepiej swoimi slowami i z jakims przykladem:D

P.S Nie jestem jakims koneserem ale to chyba jeden z najlepszych filmow w swojej temetyce:D

ocenił(a) film na 10
ThomasKr

Jak milo,ze na filmwebie takie"mozgi"sie wypowiadaja.Szoda,ze nikt nie zajarzyl ironii,film dobry,sam sie puknij w leb laiku:D

ocenił(a) film na 3
laura201

Arcydzieło to film doskonały, bezbłędny, ponadczasowy... Film idealny w swojej kategorii. Film napisany, zagrany i wyreżyserowany doskonale. Przykłady? "Ojciec Chrzestny" - ale to raczej oklepane już. "2001: Odyseja Kosmiczna" - Film doskonały pod każdym względem. "Lot nad kukułczym gniazdem". A z kategorii, do której należy(właściwie, to chciałby należeć) "EM" to "Donnie Darko".

ocenił(a) film na 10
Witeczek

A to ciekawe Witeczek,ze wsrod swojej kolekcji arcydziel masz takie dzielo jak "Boa kontra pyton":D sorry,ale ten film to zenada;/

laura201

No i z doskonałoscia i bezbłędnoscia sa chyba najwieksze problemy... Bo na dobra sprawe film doskonaly i bezbledny (innymi slowy ktory by sie wszystkim podobal) nie istnieje i nigdy sie nie pojawi... We wszystkich filmach ktore wymieniles widzowie napewno znalezli by jakies niedociagniecia(na ten temat sie nie bede rozpisywal). Zatem jak ocenic czy film jest dobry czy nie? To tylko kwestia gustu:D

ocenił(a) film na 3
ThomasKr

Laura, poczytaj zanim coś napiszesz :P Zacznij od forum największego gniota jakiego widziałem, czyli "Boa Kontra Pyton". Jest to najgorszy, najżałośniejszy i najbadziewniejszy film jaki widziałem. I...stąd moja ocena :)

ocenił(a) film na 10
Witeczek

Coz,kazdy ma jakas swoja ulubiana szmire,w moim przypadku to Mr & Mrs Smith,po prostu uwielbiam ta pare aktorska:D

laura201

Moje male zboczenie to "Mlode Wilki"(pewnie dlatego ze kiedys sam sprowadzalem furki z niemiec oczywiscie legalnie:D:D:D:D), a poza tym moja ulubiona szmira to "Kruk", wedlug wielu film niezaspecjalny no ale ma swoja mala aure tajemnicy:D

ocenił(a) film na 10
ThomasKr

Przyznam,ze z "Kruka" widzialam tylko 3 czesc i kurcze mi sie spodobal,taki fajny klimacik mial:D

laura201

A ja akurat tej czesci nie widzalem, ale polecam Ci pierwsza czesc z 1994roku, chyba juz legendarna(w koncu na planie filmu zgina Brandon).

użytkownik usunięty
ThomasKr

bardzo podoba mi się pierwszy post założycielki tematu. pozdrawiam

laura201

a tam W.S w glowie ci sie poporzewracalo ty wiesz co bym chciala tu napisac i narysowacc hahahahaha