Witam
Oglądałem tylko wersję reżyserską i chce obejrzeć tą ze szczęśliwym zakończeniem. Zastanawia mnie tylko jedno: wtedy gdy Evan trafił go teraźniejszości gdzie miał ułożyć sobie życie ze swoją dziewczyną to gdyby nie zabił jej brata, tylko by go obezwładnił ( jak zamierzał ) to koleś by poszedł znowu do kicia i wszystko było by szczęśliwe. Wystarczyło napisać w kiciu pamiętnik z tego dnia i się cofnąć. Lub cofnąć się do dzieciństwa i po raz drugi opieprzyć ojca pedofila.
Albo jak obudził się bez rąk. Wszyscy byli szczęśliwi poza jego matką która zaczęła palić i miała de facto raka . Mógł cofną się jeszcze raz i próbować uratować kobietę z dzieckiem, tak żeby nic nikomu się nie stało lub nie doprowadzi do wybuchu. Wtedy matka by nie paliła , Kate by była z nim, brat by był dobrym studencikiem, a gruby dobrym kumplem.
Albo, gdy zabił Kate dynamitem w piwnicy – nie musiał go odpalać wystarczyło wrzucić go do wody, wyjąć lont? Wystarczyło trochę pomyśleć a wszystko by się szczęśliwie zakończyło.
Na początku filmu matka przyłapała Evana z nożem, jak się później okazało próbował on coś zadziała z dynamitem – jednak dlaczego wtedy tego nie zrobił??? Po prostu powrócił do teraźniejszości – nie kumam tego?
Jednak, co z tym efektem motyla? W filmie pokazane to było tak, że nie może być wszystko cacy. Nawet po wielu próbach coś stanie się nie po jego myśli .
Jak to było w wersji kinowej??? Jakim cudem udało mu się przenieść do takiego momentu że wszystko się dobrze potoczyło? A może nie wszystko, bo nie poznał Kate – może mi ktoś opowiedzieć dokładnie zakończenie tej wersji?? – w którym momencie się przeniusł i jak do tego doszedł? Z tego co wyczytałem powrócił do dzieciństwa i przeżywał je od nowa czy tylko zmienił szczegół i powrócił do teraźniejszości?
POZDRAWIAM!!!
Z GORY, DZIEKUJE ZA KOMENTARZE I ODPOWIEDZI!!!
p.s. Co do tej wersji kinowej. Eva dbał nawet o brata Kate ( żeby by dobrym studentem a nie psycholem ). Fakt siostra będzie mieszkała z matką a nie z ojcem pedofilem bo nie będzie zna Evana ale braciszek nadal przy starym wyrośnie za psychola ( może się mylę ale środowisko ojca pedofila nie wpływa dobrze na dziecko). Logiczne ?
Witam
Jeszcze jedno co ze starym Evana – w końcu on też miał taką zdolność. Wybrał tak z własnej woli szpital psychiatryczny ??? – wtedy by również zmieniło się całe życie Evana. niech nikt nie mówi że wszystko to odbywało się w świadomości Evana bo by nie przeniósł się do łona matki na końcu.
Film fajny, ale 2h po obejrzeniu za dużo jest moim zdaniem nie logicznych sytacji.
W filmach o podróżach w czasie zmianach przyszłości poprzez zmianę przeszłości bardzo łatwo o nielogiczne sytuacje, gdzyż owe podróże są tylko wymysłem człowieka i nie wiemy, czy gdy człowiek kiedyś posiądzie tą zdolność jakakolwiek logika zostanie zachowana.
Nie wiemy jak skończą się podróże w czasie i nie można powiedzieć, że cokolwiek w filmie było nielogiczne, bo nikt nie wie jak to naprawde działa.