Cale szczescie, ze juz kiedys ogladalem ten film i pamietalem zakonczenie ze zwyklego filmu, bo
gdybym za pierwszym razem ogladal wersje rezyserska to chyba by mnie szlag trafil.
Dla tych ktorzy nie wiedza - w wersji rezyserskiej pod koniec Evan nie przenosi sie na przyjecie ze
szpitala - zamiast tego oglada film ze swoich narodzin i po przeniesieniu sie zbija sie jako jeszcze
nie narodzone dzieckow brzuchu swojej matki, poprzez scisniecie wlasnej pempowiny w celu
uduszenia sie...
Tutaj cztery zakończenia filmu -> http://www.youtube.com/watch?v=T8zO9rDKmyA ; ) Mi osobiście, oprócz oryginalnego najbardziej podoba się to trzecie ('open ending'). 'Happy ending' jest zbyt cukierkowe jak dla mnie, a wersja reżyserska jest jakaś taka... no dziwna. Przynajmniej mi się taka wydaje. Wersja 'open ending' jest chyba najlepsza. Daje nam możliwość stworzenia sobie samym zakończenia. Evan idzie za Kayleigh i nie wiemy do końca czy wyglądało to później tak jak w oryginalnym zakończeniu czy jak w wersji ze szczęśliwym zakończeniem. Można sobie wybrać ; )