Proszę was wszystkich kochani naprawdę jest to dla mnie bardzo ważne. obejrzałam film "Efekt motyla" oraz film "Częstotliwość" i zakochałam się w tego typu filmach. Ciężkie do kapnięcia, coś związne z czasem (zmienianie przeszłości, przenoszenie sie w czasie itp) i błagam was!! Wiem że dużo osób ogląda wiele rodzajów filmów to, czy moglibyście podać mi jakieś tytuły (jak najwięcej) filmów tego typu?? ja po prostu po obejrzeniu tych filmów oszalałam. Proszę was. POMOCY!!!!
Ja też kocham te same motywy a "Efekt..." pod tym względem jest genialny (Choć Częstotliwość również jest kapitalnym filmem). Innym dobrym filmem o podobnej tematyce jest np. "Donnie Darko" choć to film trudny do zrozumienia
Jeszcze innym podobnym filmem (choć nie do końca) jest "Memento", niebanalnie zrealizowany thriller w którym dużą rolę odgrywa utrata pamięci
Inne filmy o zbliżonej tematyce to
"12 małp"
"Vanilla Sky"
Hej! Ja ostatnio oglądałam film, który był nieźle pogięty i dzieki temu bardzo intrygujący. Myślę, że "Stay" Cię zainteresuje. Mi się podobał, a że chyba lubisz zawiłe, to może przypadnie Ci do gustu. Ja właśnie zaraz się będę przymierzać do "Efektu motyla", dlatego tu jestem i przeczytałam Twoją prośbę. Pozdrawiam.
Cos podobnego mozna spotkać w "Obłęd", ale uważam że Efekt.. pod tym względem jest mistrzostwem świata.
Hej! Zgadzam się z tymi wszystkimi filmami ale chyba zapomnieliście o jednym. Mowa oczywiscie o "21 gramów" mysle, że ten film też daje duzo do myslenia. Pozdro:)
Jestem już po projekcji "Efektu..." i muszę powiedzieć, że ciekawy obraz. Przypomniałam sobie jeszcze, że taki film "Apartament" (po angielsku "Wicker Park" - bardzo łatwo się zorientować, że to jeden i tez sam film, czyż nie?) ma w sobie nieco zawiłości, takie fajne skakanie czasami w czasie no i niezła intryga. Chociaż co kto woli... Także nieco ckliwy... Dobra, skończę już z tym biadoleniem. Hej!
dzięki za podanie filmików o podobnym klimacie bo po obejrzeniu tego filmu zakochałem się również w tego rodzaju filmach :))))))
Witam.
Ja też bardzo lubię takie filmy, a oglądają "Efekt...." myślałam, że się w jakiś sposób utożsamiam z głównym bohaterem Evan'em. Podobny klimat ma np. "Ptaszek w klatce", "Domek z kart" czy "Oszukać przeznaczenie", może nie wszystkie to filmy związane z przenoszeniem się w czasie, ale mają w sobie coś tajemniczego, widz nie wie do końca jakie będą losy bohaterów, takie filmy są bardzo wartościowe. I jeszcze mi sie przypomniały dwa tytuły "Forrest Gump" i "Truman Show".
Pozdrawiam Ludwika