Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Na jeden raz.

ocenił(a) film na 5

Film oglądało się bez znużenia i jako rozrywkowy jest w porządku, ale jeśli miałbym przytaczać inne zalety, jak na przykład wartości artystyczne, aktorstwo czy inne elementy, nie napisałbym niczego dobrego. Fabuła kuleje w parunastu miejscach, bywa naciągana i ogólnie po seansie nie pozostaje nic, zero refleksji. Od razu zapominamy o filmie. A przynajmniej ja tak to odczuwam.

5/10 (najwyżej)

ocenił(a) film na 1
ABEL

No to jest nas dwóch.Obejrzałem ten film drugi raz,po kilkuletniej przerwie i teraz trafiło do mnie jak jest słaby.Owszem,sam zamysł niezły,ale daleko mu do filmu choćby średniego.Daję 4/10.Przede wszystkim Ashton Kutcher zabija cały klimat... I mocno zalatuje mi w tym filmie innym filmem-"Donnie Darko",jednak chyba wszyscy jesteśmy świadomo,że o ile "Efekt" to film niezły,to "Donnie"to zdecydowanie kultowe dzieło,a jużn na pewno feneomenalne kino w porównaniu z "Efektem".

Ps.Ale mimo wszystko miło się oglądało:)

ocenił(a) film na 5
snooky_poczta

Tak, nie ma co porównywać tych dwóch filmów. Dwa światy.
"Donnie Darko", mimo, że mnie nie oczarował, zrobił pozytywne wrażenie i do dobre kino. O "Efekcie motyla" tego nie powiem. Ale momentami oglądało się nieźle, tak czy inaczej.