Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Naprawde swietny

ocenił(a) film na 10

Dawno nie ogladalem tak klimatycznego filmu, w sumie to nie wiezylem ze moze skonczyc sie "happy endem" ale ku mojej radosci wszystko dobrze sie skonczylo :) zasluzone 9/10

ocenił(a) film na 9
Hirutsugi

Zalezy tez co rozumie każdy z nas pod pojęciem "happy end". Spójrz na sprawe pod kątem Evana - z jednej strony cieszył się, że Kay się ułożyło, z drugiej pomyśl, co czuł, gdy ją spotkał na ulicy - przecież "kochał ją jak nikt inny na świecie", a mimo tego nie mógł być z nią. Mniej - więcej to chciałem przekazać też w moim poprzednim poście o efekcie :] Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
div3rsion

No właśnie... jak dla mnie to wcale nie był 100-procentowy "happy end"... ale jakkolwiek by nie było, zakończenie jest alternatywne dla każdego widza, bo może przypuszczać 'co było dalej' (jesli mowa o tym spotkaniu na ulicy, bo są tez inne zakończenia)... i dla jednego widza 'żyli długo i szczęśliwie' a dla drugiego nigdy już się nie spotkali (po minieciu sie na ulicy)...
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Mademoiselle

Mi ten film baaardzo mi się spodobał.(dałam 10/10)...czy to był happy end...niby wszyscy byli zdrowi,żyli, wyrośli na pożądnych ludzi, ale za to Evan stracił prawdopodobnie miłość swego życia Kaileiagh(czy jakośtam)....

ocenił(a) film na 10
Hirutsugi

tak na prawdę główny bohater ginie ale zmienili to bo był by film zbyt tragiczny i są dlatego 2 różne wersje z happy endem i z tragicznym zakończeniem