Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Oglądałam film jakiś czas temu. Byłam do niego pozytywnie nastawiona po lekturach na jego temat ale z żalem stwierdzam że kompletnie na mnie nie podziałał... :( niby wszystko fajne- świetny pomysł, aktorzy tez w porządku ale NIE.....

Monia_59

A może poprostu się nie skupiłaś na oglądaniu tego filmu ?
W przeciwieństwie do większości filmów tu naprawdę trzeba oglądać i słuchać. Ja oglądałem ten film na 2 raty bo coś albo ktoś mi przeszkodził.
Po 1 "racie" uznałem, że film jest porypany albo napisany przez czecha :D
Ale po dokończeniu i zrozumieniu co i jak zrozumiałem czemu tak dużo osób go chwali. Szczęście, że trójka powróciła do pokręconego scenariusza :)

ocenił(a) film na 7
The_Forlorn

Skupiłam się i nawet obejrzałam go drugi raz mając nadzieję że jednak coś mnie w nim zachwyci- zaciekawi... Może jakiś szczegół... Ale nie... Żałuję ale film uznaję i tak za udany- w końcu tyle opinii pozytywnych nie bierze się z kosmosu ;)

ocenił(a) film na 8
Monia_59

Ale co miało podziałać?? Albo się lubi takie kino albo się nie lubi. Według mnie zasługuje na 8.

ocenił(a) film na 7
Lukasz90

Nie zgodzę się. Nie można powiedzieć że lubi się takie kino czy takie- to bardzo ogólna charakterystyka a przecież film filmowi nie równy- nawet z jednej kategorii tematycznej. Podziałać miał na mnie cały film. Może dać mi do myślenia...

ocenił(a) film na 1
Monia_59

jak dla mnie to on zasługuje co najwyżej na 3 (jak już napisałem w innym wątku) :) a zachwycić to mnie wogóle nie zachwycił. :)

ocenił(a) film na 8
Monia_59

W sumie racja, zbyt dużo refleksji w nim nie odnajdziemy. Ja jednak obstawiam przy swoim, nie nudziłem się podczas oglądania. Za każdym razem jak się przenosił byłem ciekaw konsekwencji w przyszłości. A propos jeśli chodzi o dwie kolejne części lepiej je sobie darować. Nieudolna próba kontynuacji serii (jedynie nr 3 zaciekawił mnie swoim zakończeniem).

Monia_59

Obejrzyjcie jeszcze raz uważnie i wtedy dajcie notę bo nie kumacie chyba o sio chosi ja daję 9/10

ocenił(a) film na 7
jacek_tequila

Czytałeś wszystkie komentarze w tym temacie? Bo ja napisałam że oglądałam go nie raz- i dodam że za każdym razem uważnie. A najfajniejsze- wiem o co chodzi! Ale nie uważasz że mimo to film może się nie podobać???

Monia_59

Czytałem i dlatego "jeszcze raz" a nie drugi raz i zgodzę się że może się nie podobać są różne gusta ale według film jest zajefajny pozdro

ocenił(a) film na 3
jacek_tequila

"w końcu tyle opinii pozytywnych nie bierze się z kosmosu"

Bzdura.

3/10 i nic więcej.