Oglądałam film jakiś czas temu. Byłam do niego pozytywnie nastawiona po lekturach na jego temat ale z żalem stwierdzam że kompletnie na mnie nie podziałał... :( niby wszystko fajne- świetny pomysł, aktorzy tez w porządku ale NIE.....
A może poprostu się nie skupiłaś na oglądaniu tego filmu ?
W przeciwieństwie do większości filmów tu naprawdę trzeba oglądać i słuchać. Ja oglądałem ten film na 2 raty bo coś albo ktoś mi przeszkodził.
Po 1 "racie" uznałem, że film jest porypany albo napisany przez czecha :D
Ale po dokończeniu i zrozumieniu co i jak zrozumiałem czemu tak dużo osób go chwali. Szczęście, że trójka powróciła do pokręconego scenariusza :)
Skupiłam się i nawet obejrzałam go drugi raz mając nadzieję że jednak coś mnie w nim zachwyci- zaciekawi... Może jakiś szczegół... Ale nie... Żałuję ale film uznaję i tak za udany- w końcu tyle opinii pozytywnych nie bierze się z kosmosu ;)
Ale co miało podziałać?? Albo się lubi takie kino albo się nie lubi. Według mnie zasługuje na 8.
Nie zgodzę się. Nie można powiedzieć że lubi się takie kino czy takie- to bardzo ogólna charakterystyka a przecież film filmowi nie równy- nawet z jednej kategorii tematycznej. Podziałać miał na mnie cały film. Może dać mi do myślenia...
jak dla mnie to on zasługuje co najwyżej na 3 (jak już napisałem w innym wątku) :) a zachwycić to mnie wogóle nie zachwycił. :)
W sumie racja, zbyt dużo refleksji w nim nie odnajdziemy. Ja jednak obstawiam przy swoim, nie nudziłem się podczas oglądania. Za każdym razem jak się przenosił byłem ciekaw konsekwencji w przyszłości. A propos jeśli chodzi o dwie kolejne części lepiej je sobie darować. Nieudolna próba kontynuacji serii (jedynie nr 3 zaciekawił mnie swoim zakończeniem).
Czytałeś wszystkie komentarze w tym temacie? Bo ja napisałam że oglądałam go nie raz- i dodam że za każdym razem uważnie. A najfajniejsze- wiem o co chodzi! Ale nie uważasz że mimo to film może się nie podobać???
Czytałem i dlatego "jeszcze raz" a nie drugi raz i zgodzę się że może się nie podobać są różne gusta ale według film jest zajefajny pozdro