Poprosze o odpowiedź od ilu lat wg. was powinien być ten film - dal osób o jakim wieku sie nadaje ten film. i drugie - najważniejsze pytanie-
jeśli np. powiecie że jest od lat 15 to NAPISZCIE DLACZEGO
(np. bardzo drastyczny, duzo przekleństw, seks itp.)
i PODAJCIE PRZYKŁADY !!!!
z góry dziękuje
IMHO od 15 , bo wiekszosc młodszych ludzi moze po prostu nie zrozumieć o co w filmie chodzi ;)
ja mam 15 lat :P i nie mialem problemu ze zrozumieniem filmu choc film jest dosyc zagmatwany aczkolwiek bardzo ciekawy . Jesli chodzi o sceny erot. przemoc itd. to raczej jest to pokazane w taki sposob ktory nie jest zbyt wyrozniajacy sie z tego filmu . Film wydaje mi sie ze jest od 15-16 lat , ale nie jest napewno dla dzieci wrazliwych i ze slaba psychika :)
no i musze dodac ze przeklenstw wlasciwie nie ma seksu tez nie ale w jakiejs scenie bylo troche krwi
Ja mam 14 lat i zrozumiałem całkowicie film i bardzo mi się podobał. Te całe ograniczenia to jedno wielkie nieporozumienie. Ok, niektórym filmom można dać od 15 czy od 18 lat (Nagi instynkt, Nieodwracalne), ale żeby dawać od 18 lat Podziemny krąg (dałbym od 15, choć znam dużo osób w moim wieku, które oglądały ten film i go zrozumiały), itd to jest przesada.
Myślę, że mógłby obejrzeć go i dziesięciolatek chociaż niewiele by pewnie zrozumiał. Film jest łatwy aczkolwiek młodsze osoby mogą nie wydobyć z niego sedna (mówię tu mniej więcej o osobach w wieku do 12 lat, bo myślę, że starsze z pewnością sobie z tym poradzą)
Sexu właściwie to nie ma, jedynie co to jak dwoje ludzi leży przytulonych do siebie na łóżku. Przekleństw z tego co pamiętam nie ma, ale za to jest trochę przemocy ale nie sądzę, że jest tego na tyle dużo aby dziecko/młodzież nie mogli tego oglądać. Ja bym go zakwalifikowała do filmu od 12 lat, chociaż ogólnie twierdzę, że ograniczenia wiekowe są bezsensowne. Już nie będę się rozpisywać czemu tak uważam ;)
Mysterious zgadzam sie z Toba ja mialam 13 lat gdy ogladalam i wszystko zrozumialam:)
Też się zgadzam!ja miałam 14 lat jak oglądałam ten film, bardzo mi się spodobał, i wszystko zrozumiałm...Ale zależy też czy ten film ogląda osoba typu dresiarz, lub jakiś analfabeta, który czytać dobrze nie umie(tak znałam takiego-16 lat i czytać nie umiał dobrze!(lol)), czy ktos inteligentny...