Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Pierwsze wrażenie

ocenił(a) film na 8

"co to wogóle jest"?Ale potem jak opowiada sie komuś coraz fajniejszy.Skomplikowany,ale ja lubie takie filmy.Ogólnie polecam.Zna ktoś filmy podobne do tego?

ocenił(a) film na 4
Mrs_M

Donnie Darko

W sumie twórcy "Efektu..." z Donniego trochę pomysł ściągnęli. Dla mnie "Efekt Motyla" to taki "Donnie Darko" dla dzieci. Płytki, mało skomplikowany. Donnie to też trochę dramat. Ma też zajebistą muzykę(Gary Jules-Mad World). No, i ta gra aktorska, która w "Efekcie..." była-nie ma co się oszukiwać-miejscami śmieszna. Więc, jeśli spodobał Ci się "Efekt Motyla", "Donnie'm Darko" będziesz zachwycona.

ocenił(a) film na 10
Thug4Life

Oglądałem oba te filmy i Efekt motyla jakoś bardziej przypadł mi do gustu, nie wiem czemu(nie twierdze że Donnie Darko jest kiepski ;]). Kiedyś widziałem bardzo podobny film - facet cofał się w czasie jak leżał w "lodówce"(czy coś w tym stylu ;)). Niestety nie pamiętam tytułu ;/. Może ktoś zna??? Hmm... jeszcze może Memento, troszke z innej beczki, nie o czasie, ale o pamięci i wspomnieniach, troche trudno się połapac w fabule, ale godny polecenia :].