Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Jakieś żarty? Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem i nawet nie ma go w ścisłej czołówce? Przesada.

ocenił(a) film na 9
karager

Niesamowity film. Zgadzam się powinien być w top 100, ale nie każdemu podobają się SF i stąd taka ocena

karager

w top 100 dobry żart, jeden z tych absurdalnych filmów w którym fabuła nie trzyma się kupy, a ludzie i tak to łykają i co najlepsze dopatrują się ideologi. Gówno nie efekt.

dYDelf

Widzę, że nie zrozumiałeś/aś filmu, przykre.

Ciechan

To nie jest zły film, jest nawet dobry, ale z TOP100 to absolutna przesada - jest wiele o wiele lepszych filmów.

Ciechan

ha ha ha takich argumentów "nie zrozumiałeś filmu" używa już chyba co drugi filmwebowicz:)
A co tu dużo rozumieć? Fabuła nie była zbyt skomplikowana.Nie przesadzajmy to nie żadna filozoficzna transcendentalna opowieść.

ocenił(a) film na 8
klepak84

film jest o teorii efektu motyla więc nie wiem czemu uważa, że film nie trzyma się kupy.

ocenił(a) film na 3
karager

Boś mało widział, przyjacielu ;-)

karager

Taki jest ranking..Król Lew jest bodajże w top 30..

MuszY09

A co ty masz do Króla Lwa??? Przecież to najlepszy film animowany wszechczasów!!! Mnie na przykład dziwi obecność słabej Wyspy Tajemnic albo Czarnego Łabędzia, czy też (o zgrozo!!!) Jak wytresować Smoka. Brakuje w TOP100 mnóstwa genialnych filmów jak np. Donnie Darko, Szósty Zmysł albo też Bękarty Wojny. Jak dla mnie ( a to tylko moje skromne zdanie) Efekt Motyla to dobry film ale nie zasługuje na miejsce w 100 :)

HankMoody

"Przecież to najlepszy film animowany wszechczasów!!! "

Bahahaha. Mnóstwo anime bije na głowę tę bajkę dla dzieci.

grzegorz_cholewa

dobra, inaczej. może nie najlepszy, ale najbradziej popularny i najbardziej uwielbiany wśród każdej grupy wiekowej. A anime jest szufladkowane jako "chińska bajka" i stąd takie oceny. Jestem fanem anime - zaznaczam

HankMoody

Lubię Króla Lwa, ale jak na kreskówkę 27 miejsce w rankingu jest znacznie za duże.Czarny Łabędź jest słaby?Wyspa Tajemnic też?Rozumiem że każdy ma inny gust, ale bez przesady.Te filmy na pewno nie zasługują na ocenę "słabą".

MuszY09

być może Wyspa Tajemnic jest slaba dla mnie bo dużo obejrzałem filmów tego typu i w połowie domyśliłem się zakończenia, po filmie Scorsese oczekiwałem czegoś więcej. A Czarny Łabędź jest po prostu filmem ( w mojej opinii) nie zasługującym na miejsce w 100

HankMoody

Nie będę się kłócił.Poza tym schodzimy z tematu, więc skończmy ;).

ocenił(a) film na 8
HankMoody

Jest przewidywalny?? To teraz walnąłeś, wszyscy po obejrzeniu tego filmu zastanawiają się o co chodzi; 'czy on zwariował?' - ' czy on został zmanipulowany?' A Ty piszesz, że jest przewidywalny...

ocenił(a) film na 10
fllaczek

Popieram Twoją wypowiedź !!