Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514718
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Nie przypuszczałem, że ten film tak mnie ruszy. Zależność między życiem a śmiercią i w końcu tragiczne apogeum - tylko śmierć jest w stanie naprawić wszystko. Bohater nieświadomie próbuje sam sobą naprawić jego życie. Spróbować naprawić to jego własnymi siłami, nie zastanawiając się nad słowami wróżki. W końcu dochodzą do niego te słowa i uświadamia sobie, że nie powinien istnieć.

Dlaczego obejrzałem ten film dopiero dzisiaj?!!!

W każdym razie polecam ludziom, obeznanym z wartościami moralnymi oraz tym, którzy coś chcą naprawić w swoim życiu, jednak nie polecam naśladować czynów bohatera.
Kto wie jakie zagadki kryje świat?

ocenił(a) film na 9
mikkuss

Hmm jedna adnotacja: Oglądałem wersję z zakończeniem dyrektorskim, czyli z jego śmiercią, jesli można tak to nazwać, aby nie zdradzić za wiele z filmu :D

mikkuss

Takie zakończenie, choć mocne to nie idealne bo karwasz twarz unieszczęśliwiłby przecież matkę swoim poronieniem.

ocenił(a) film na 9
mikkuss

Film rzeczywiście bardzo dobry, kolejne części nie zachwycają tak jak pierwsza. Film uczy nas wiele, ze nie należy żałować czegoś w życiu że choćby nie wiem co się stało ktoś ucierpi, jednocześnie ucząc nas tego żeby postępować z przemyśleniami- i że nie da się wszystkich uszczęsliwić