MAM PYTANIE!! Gdzie mozna zobaczyc wszystkie zakonczenia.. 1 zakonczenie jest w zwyklym filmie a 4 zakonczenie w wersji rezyserskiej... a zakonczenie 2 i 3?? Gdzie zostaly one zastosowane?
ale smieszne ;] wiem , ze sa.... ale gdzie zastosowali je w filmie?? w jakiej edycji na plycie?
przepraszam, to ile jest tych zakonczen? (spoiler) ja widzialam wersje konczącą się smiercią płodu głownego bohatera. Znajomy widzial wersje konczaca sie na tym ze dorosla kolezanka glownego bohatera nie poznaje go. Czytalam tu tez o wersji jak pali pamietniki. Skoro są 4 wersje to jaka jest 4?
Wiele razy było już tu pisane ale przypomnę specjalnie dla ciebie:
1) jak pali pamiętniki przy piosence Oasis i potem się tylko do niej odwraca na ulicy - w wersji kinowej
2) jak się zabija jako nienarodzony - wersja reżyserska
3) tzw. Open Ending - idzie za nią ale nie wiadomo co dalej
4) tzw. Happy End - zaczynają ze sobą gadać i się umawiają na cimcirimci
aaaa czyli Open Ending i Happy End mozna zobaczyc w dodatkach? dziwne troche... odpala sie menu i wybiara zakonczenie?? O.o
Apropos zakończenia. Ze wszystkich czterech zabrakło mi alternatywnego zakończenia, gdy główny bohater jest w szpitalu psychiatrycznym a wszystkie te jego zmiany były wytworem jego chorej wyobraźni, tak jak mówił mu o tym doktor (wycięta ostatnia "transformacja"). Wtedy cały film byłby pokazaniem świata z punktu widzenia wariata, a nie stricte filmem si-fi. Reżyser zrobiłby trochę z widza wariata a i film nabrałby większej wartości.Trochę zajeżdżałoby "Wyspą tajemnic", ale "Efekt motyla" byłby wtedy pierwszy ;)