jest to najfajniejszy film jaki obejrzalem, a pomysl filmu oceniam na 10! caly film jest fajnie zaobrazowany i przedstawiony, bardzo podoba mi sie ze film zakonczyl sie tak, a nie inaczej... co dodalo takiego malego wzruszenia... :)
A znasz moze inne okreslenia niz "fajny" i "najfajniejszy". Jezu, gdzie ty chodzisz do szkoly, ile ty masz lat? Za malo zeby ogladac Pile - nie dosc ze niezrozumiesz glupoty tego filmu, to jeszcze ci zaszkodzi na psychike. elo
"fajny i najlepszy" to wszystko co myslisz o tym kiepskim efekciarskim filmie?? Przecież "efekt" jest adresowany do ludzi którzy podniecają się nad mnogościa efektów. Kiepska gra, muzyka jedyny plus to sposób nakręcenia i pomysł szkoda że nie wykorzystany w 100 procentach. :-/
nie wiem czy to widzice ale ten film po ocenie jest w czolowce na swiecie wiec taki do kitu raczej byc nie moze, a co do grania dla mnie jest wporzadku, tak samo jak wybor aktorow ktorzy jak najbardziej pasuja do tego filmu...
to, że jest w czołówce to o niczym nie świadczy, ocena użytkowników FW nie zawsze jest racjonalna ;-), do kitu też raczej nie jest, ciekawy pomysł, ciekawie nakręcony, natomiast największą wadą tego filmu jest gra aktorska, zwłaszcza głównych bohaterów, Ashton Kutcher to marny aktor, chociaż zdarzają mu się role powiedziałbym przeciętne jak np w "Zgadnij kto", nie mówie, że zagrał jakoś tragicznie bo są aktorzy zdecydowanie gorsi od niego, to jednak film mógłby być znacznie lepszy gdyby rzeczywiście twórcom zależało na zrobieniu powiedzmy filmu "kultowego" czy chociażby bdb a tak zatrudnili takiego Kutchera mając nadzieje chyba na przyciągnięcie napalonych nastolatek czy też fanów MTV (co im tak sobie wyszło bo film furory in USA nie zrobił), bo w takim stylu jest ten film zrobiony, chociaż można było się pokusić o więcej ;-(
ps. jeśli twierdzisz, że to najlepszy film jaki widziałeś to musisz jeszcze wiele filmów obejrzeć albo dorosnąć, ja kiedyś myślałem, że Amerykański Ninja jest najlepszy ;-), przynajmniej do czasu jak w moje ręce dostała się kaseta z Plutonem czy też Łowcą androidów ;-) bo EM ma lepszą notę od tych dwóch pozycji a nikt mi nie wmówi, że jest lepszy, więc ocena na FW ma nijak się do jakości filmu, takie moje skromne zdanie....
bo na filmwebie filmy hurtowo oceniają dzieci w przedziale 10-16 więc nie ma sie co dziwiwc ,że w setce krótlują takie gnioty jak efekt M
Nawet jeśli na filmwebie głosują dzieci a to mozliwe...:) to i tak udało im sie umiescic dwa najlepsze filmy wszechczasów w czołówce czyli "Skazani na Showshank" i "Zielona mila"...a co do efektu motyla to powinien być gdzieś w trzeciej dziesiątce...Pozdro
To jest jedyn z tych filmow ktory odmienil moje zycie a takich filmow jest niewiele dla mnie poprostu film jest genialny moja ocena to oczywiscie 10
jeśli takie filmy mogą odmienić Twoje życie to szczerze współczuję ;-( a na 10/10 to nie zasługuje on pod żadnym względem gdyż nie widziałem rewelacyjnej gry aktorskiej, genialnej muzyki, doskonałego scenariusza czy czegokolwiek co pozwalało by na ocene 10/10 ! Gdyby chociaż pod jednym względem się wyróżniał to może jeszcze.. a tak przykro mi bardzo, ja sam nie wystawiam filmom 10/10 nawet jeśli zaliczam je do moich ulubionych bo potrafię obiektywnie ocenić film, tyle... pozdrawiam
jesli to jest najlepszy film w zyciu jaki widziales...
jedyne co moge powiedziec to to, ze malo widziales
ojojoj efekt motyla hehe? to ze jest w czolowce klasyfikacji filmwebu wcale nie znaczy ze jest ekstra. A teraz przyklad 4 filmow, ktore nie sa w pierwszej 10 rankingu baaaa w ogole ich tam nie ma, a sa wedlug mnie i pewnie kilku innych osob o wiele lepsze od EM
-Kola
-Cinema Pardiso
-400 batów
-Nietykalni
To sa naprawde dobre filmy i te "dzieła" moga miec wplyw na nasze zycie.