Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514724
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

...myśle że to o to w tym filmie chodzi i sam fakt że historyjki są w miarę w prosty sposób opowiedziane wcale nie przeszkadza mi w wysokiej ocenie całości. Pomysł jest świetny, przesłanie głębokie a proste jego przedstawienie pozwala oddać się zadumie zamiast godzinami rozgryzać "co autor miał na myśli" :) przecież każdy z nas napewno wiele razy w życiu zastanawiał się co by było gdyby.... np. coś kiedyś wydarzyło się inaczej... jak mała zmiana w przeszłości mogła by wpłynąć na nasze dzisiejsze życie - ale czy na lepsze? no i co stało by się z innymi...
mówcie co chcecie - ale dla mnie bomba - szczególnie w momencie kiedy go pierwszy raz oglądałem (x lat temu)...

ddiiaarr

Właśnie skończyłam oglądać i zgadzam się...genialny! Trzeba sie skupić oglądając i wtedy wszystko się zrozumie. Historie były tak tragiczne że w pewnym momencie zastanawiałam się czy w końcu uda mu się wszystko naprawić...
Trochę żałuje ze na końcu się nie odwrócili w tym samym momencie, ale widać tak powinno być....

ocenił(a) film na 9
alkamb

gdyby sie na końcu rozpoznali, zeszli ...i w ogóle żyli długo i szczęśliwie to by było przegięcie - chyba się zgodzisz :)
...Tak czy owak ...jest "happy end"...

ocenił(a) film na 8
ddiiaarr

Zakończenia są 3 albo 4 (chyba 4), każdy znajdzie coś dla siebie :)

ocenił(a) film na 9
Seba13169

masz racje - kompletnie o tym zapomniałem :D

ocenił(a) film na 9
Seba13169

są 4 zakończenia - dla zainteresowanych wszystkie zebrane np. tutaj:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=T8zO9rDKmyA
to ostatnie najbardziej przegięte, dokładnie jak w tytule tego postu "jak by to było gdyby mnie nie było" :)

Seba13169

O tym to w ogóle nie wiedziałam, już oglądam ;P

alkamb

Preferuje 2 ;P
Ale 4 to już jakieś przegięcie....