PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32988}

Egzorcysta: Początek

Exorcist: The Beginning
2004
5,6 22 tys. ocen
5,6 10 1 22190
3,6 5 krytyków
Egzorcysta: Początek
powrót do forum filmu Egzorcysta: Początek

..Skąd my to znamy..Nie pamiętam tytułu tego filmu, ale pomysł jest z niego zerżnięty żywcem.Gdybym nie oglądał wcześniej tamtego filmu to by mi się bardziej podobało, a tak trochę razi..Końcówka filmu jest słaba, reżyser nie potrafił do końca utrzymać napięcia, demon jest mało straszny:(Najlepszy jest pocztek gdy widzimy stosy trupów, git scena:)

użytkownik usunięty
latarnik81

zakopany kościół był też w Zgromadzeniu, ale nie wiem czy o to Ci chodziło. Pozdro

Szczerze mówiąc po gdybym nie oglądał filmu powiedziałbym, że musi byc zajebisty :( niestety w czasie oglądania ziewałem, nie było zbytnio scen trzymających w napięciu - a ja kocham się bać przy DOBRYCH filmach. Gdy tylko zaczęly się napisy końcowe byłem wręcz szczęśliwy, że to już koniec tej totalnej chały !! A odnośnie zgromadzenia - dobry filmy :)

latarnik81

Osobiście uważam że egzorcysta był lepszy od zgromadzenia, a pomysł z zakopanym kościołem no mówiąc szczerze taki sam ale różnił sie troche, chyba nie ma to nic do rzeczy. A scena na początku filmu rzeczywiście robi wrażenie. Pozdrawiam nara.

latarnik81

The Gathering. Napewno o ten film Ci chodzi.

ocenił(a) film na 5
latarnik81

Dokladnie! Jak juz napisano nizej ten film to zgromadzenie, ktory byl o niebo lepszym filmem, niz ten syf z dziewczyna bonda w glownej roli zenskiej :) poprostu pomiana

ocenił(a) film na 8
Simin

Roger that:)O ten film właśnie mi chodziło.A co do Zgromadzenia..To bardziej mi się podobał od E.Pozdrawiam!

latarnik81

I jeden i drugi film były słabe: Dobre pomysły lecz słabe wykonanie... Zgromadzenie było po prostu hollywoodzka bajeczka o tym że każdy dostaje drugą szanse, pełną wielu bugów i nieścisłości. Wyobraźcie sobie, że w XX wieku jakis ksiądz zwołuje biskupów i mówi: Hej bo wiecie jest takich paru ludzi co zyja od czasów Chrystusa chodza po świecie i zabijają. a oni na to: Stary masz rację przecież jakis biskup w średniowieczu też ich widział, Idx i zrob cos z nimi!!!! Ludzie i to ma być dobry film?? Ja wiem ze to fantastyka ale trzymajmy się naszej rzeczywistości kiedy ja pokazujemy... chociaz troszkę.....