PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

mozecie podac najlepsze horrory z lat 80?
Od dawna tez poszukuje pewnego bardzo starego horroru ktory ogladalem w dziecinstwie i to nadodatek tylko poczatek bo mi rodzice zabronili i teraz chcialbym to nadrobic lecz pamietam z tego filmu tylko to ze na okladce kasety byl jakis dom chyba to byla taka klasyczna amerykanska willa taka drewniana a nad nia byla ogromna czacha. Pamietam poczatek to bylo mniej wiecej chyba tak ze byl sloneczny dzien i jakis chlopak dostal sie do tego domu a tam mieszkala jakas psychiczna rodzina czy cos takiego, okna byl pozabijane dechami i stary facet biegal ze strzelba. Wiem ze to niewiele ale moze ktos kojarzy tytul.

ocenił(a) film na 10
solidsnake1

"Ostatni Dom Na Lewo" Wesa Cravena ?
http://gfx.filmweb.pl/po/71/44/7144/7125213.2.jpg?l=1185190085000

ocenił(a) film na 10
solidsnake1

Sądzę, a nawet jestem pewna< że chodzi Ci o ,,Martwe zło". Też to kiedyś oglądałam w dzieciństwie i tak jak Ty nie pamiętałam dobrze tego filmu, ale miałam szczęscie go niedawno obejrzeć. Więc na pewno chodzi Ci o ,,Martwe zło". faktycznie lata tam facet ze strzelbą, bo został opętany przez ducha, który zamieszkuje ten dom. Obejrzyj i daj znać czy to ten film.

ocenił(a) film na 10
Queen85

A skąd ta pewność, że to "Martwe Zło"? Moim zdaniem nie chodzi o ten film, kolega przecież wspomniał o starym facecie biegającym ze strzelbą (czyli nie może tu chodzić o Ash'a), i o rodzince mieszkającej w tym domu (nie było przecież w tym filmie żadnej rodzinki).

ocenił(a) film na 10
grzegorz_021

PS; poza tym, solidsnake1 wspomniał, że widział tylko początek.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_021

właśnie ten stary facet nie psuje mi do ,,Martwego zła". Ale koleś na początku biega ze strzelbą i po opętaniu jego twarz zaczyna się zmieniać, więc może temu kolesiowi Ash przypominał właśnie starego faceta. Nie wiem. Wcześniej byłam pewna , teraz już trochę mniej :).

solidsnake1

Wydaje mi się,że chodzi ci o film pt."W mroku pod schodami".Pozdro
http://www.filmweb.pl/f10727/W+mroku+pod+schodami,1991