Bo czytałam kiedyś taką, chyba nawet pod tym samym tytułem i z podobną fabułą (nie oglądałam
jeszcze filmu). W książce zakończenie było takie, że ksiądz, który wypędzał szatana, w ostatniej
desce ratunku, sprowokował go by wyszedł z dziewczynki i opętał jego zamiast niej. Tak też się
stało, a ksiądz, który pozostawał jeszcze świadomy siebie, zrobił to co wcześniej zaplanował: zabił się,
rzucając się z okna (czy czegoś tam).
Czy to ta sama adaptacja?
Czy ta książka jest w języku polskim? Bo właśnie nie mogłem jej nigdzie znaleść a nie ukrywam, że chętnie poznałbym literacki pierwowzór
Nieładnie się zachowałaś: nie dość, że zdradziłaś istotne dla fabuły filmu oraz książki kwestie, to nie poświęciłaś nawet chwili czasu na to, aby upewnić się czy poszukiwana przez Ciebie informacja znajduje się na Filmwebie. A - co Cię zapewne uraduje i zadziwi - takaż wiedza umieszczona jest na tej stronie internetowej, poniżej imienia i nazwiska autora ścieżki dźwiękowej "Egzorcysty". Nie miej mi za złe dość obraźliwego tonu, w jakim podałem moją wypowiedź, lecz przeciwko wszelkiego rodzaju lenistwu wiodę bezpardonową krucjatę.
Wybacz, mam skłonności do spoilerowania. Nie mniej jednak, każdy kto to czytał, mógł przerwać w odpowiednim momencie. W każdym razie, przepraszam i dziękuję za informacje.
Nie czuje się też urażona. Ponieważ ja jestem szczera do bólu, tego i również oczekuję od ludzi. Sama staram się poprawić jeżeli chodzi o spoilerowanie, bo jest to mi uciążliwe, jak i moim przyjaciołom. Lenistwo to kolejna wada, której w sobie nie lubię. Ale cóż, trzeba czasu.
Gdy strofowałem koleżankę ostrzeżenia o występowaniu spoilerach w wypowiedzi nie zauważyłem z tej prostej przyczyny, że go nie było.
Szkoda ze dałeś/aś sie wciągnąć w grę osoby która celowo zamiescila tego posta z zakonczeniem , zeby celowo spojlerować , bo to ostatnio takie modne i zabawne , i jeszcze jak udaja niewiniatka czy aby napewno to ten film i podaja zakonczenia... trolle rodem z gimnazjum :/