PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132037
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Dla fanów

ocenił(a) film na 10

Dzisiaj na TVN7 o 23.15 Egzorcysta.

ocenił(a) film na 8
house90

I ewentualnie dla mnie, bo jakimś cudem jeszcze nie oglądałam... właśnie siedzę i czekam :)

ocenił(a) film na 8
Anka_1990

Po filmie stwierdzam, że co klasyk, to klasyk :) Nie przeraża, bo mało jest horrorów, których jeszcze nie widziałam, więc trudno mnie przestraszyć... Za to robi wrażenie klimatem, o jaki teraz ciężko. No i muzyka Pendereckiego... ach :)

użytkownik usunięty
Anka_1990

A więc jednak Penderecki napisał tu muzykę?

ocenił(a) film na 8

Tak wyczytałam w napisach końcowych.

house90

też nigdy nie widziałem, właśnie leci a do tego sam w domu :)

ocenił(a) film na 10
house90

ten film mi zrujnował część dzieciństwa w podstawówce, teraz jestem oniemiały z wrażenia że po 40 latach 'egzorcysta' nadal nie ma sobie równych.

ocenił(a) film na 10
house90

Taaaak, ja tez sama w domu i po raz 2 ogladam ten film. Po przeczytaniu ksiazki "Egzorcysta" spalam 3 dni przy zapalonym swietle. Film mnie przeraza, sa momenty ktore na mnie dzialaja, jak np zejscie po schodach na czworakach. to byla i jest dla mnie tragedia. Zastanawiam sie po co ja go sama ogladam w nocy:P

ocenił(a) film na 10
Malgoria983

A najgorsze jest teraz puste, ciemne, ciche mieszkanie gdzie od czasu do czasu slychac jakies dzwieki (zapewne sasiedzi, no ale wyobraznia dziala...).

Malgoria983

po prostu by się bać, mało już jest takich filmów a strach jest potrzebny :D

kaper666

*UWAGA SPOILER* Film mnie jako tako nie przestraszył, ale scena śmierci Damiena była naprawdę wzruszająca i na tyle naturalna, na ile pozwalał film (żadnej tragicznej muzyki, umierania 30 minut i tekstów w stylu ' powiedz Ann, że ją kocham). Dla mnie Jason MIller powinien zdobyć Oskara, bo stworzył naprawdę ciekawą postać i kiedy umiera to mnie zatkało - że to już koniec, więcej go nie zobaczę.

ocenił(a) film na 10
Malgoria983

Jak oglądałem pierwszy raz też się bałem. Egzorcysta to jest klasyk, film ma już 38 lat, a nadal przebija współczesne filmy.