A ja się boję i nie obejrzę :/ i tak widziałem go 10000000 razy, ale już od dawna nie wracam do niego. W końcu powiedziałem sobie nigdy więcej, pie rdolę się potem bać :/
Cha cha, najlepsza rekomendacja. Ja już boję się trochę mniej /po latach koszmarów/, ale...
taak ! ja mam tak samo obejrzałam milion razy ..(pierwszy raz jako 11 latka nie wiedzac co mnie czeka) i do tej pory widok opetanej dziewczynki i ten glos mnie przeraza ....
Wydłużone jest ujęcie gdy przychodzi Chuck i informuje Chris, że Burke nie żyje. Następnie jest dodana najbardziej szokująca scena, gdy matka spogląda w górę schodów, po których schodzi Regan: jak pająk na czterech nogach, odwrócona do góry tułowiem. Gdy jest już na samym dole, wymiotuje krwią (mi konkretnie chodzi o tą scenę)
Tu masz wszystko dokładnie: http://film.org.pl/dir_cut/exorcist.html
Rzeczywiście, ostatnio kolega dał mi na płycie "Egzorcystę" i myślę sobie: O! Supersprawa, nie ma to jak klasyk! A liczyłem zwłaszcza na tą niesamowitą scenę na schodach, o której piszesz. No i lipa. Nic nie było. Regan dochodzi (?) do połowy schodów, a potem tylko sam syrop z paszczęki jej cieknie. A tak liczyłem na ten seksowny języczek :D
Minionej nocy oglądałem po raz pierwszy, własnie na TCM i jestem pod sporym wrażeniem filmu. Niesamowity i szokujący. Mogę sobie wyobrazić, że w latach kiedy powstał, musiał wywoływać jeszcze większe emocje. Nie jestem jakims fanem horrorów, ale to napewno jeden z lepszych, jesli nie najlepszy, jaki wdziałem.
Cholera. Dlaczego ja nie mam TCM? Heh. Trzeba kupić jakiś porządny dekoder, nie regionalną kablówkę.
ja posiadam wersje z tvn z czerwonym znaczkiem-czas trwania 1:54:34 ale i tak obejrze w TCM