PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta
ocenił(a) film na 10
te_be

Jak dla mnie Egzorcysta. Ale Omen też b. dobry (ten stary, oczywiście).

Sqrchybyk

Zgadzam się. Jak dla mnie też "Egzorcysta" jest lepszy.

te_be

a mnie tam mnie Omen lepszy jest (za krótki)

te_be

Egzorcysta oczywiście jest świetny, ale mimo wszystko jednak Omen ;)

ocenił(a) film na 8
zDEPPtana_2

Ja stawiam na Egzorcyste. Omen jest dobrym filmem, ale nie tak swietnie zrealizowanym jak Egzorcysta. Wogule klimat Egzorcysty przerasta ten z Omena.

ReDevil_2

heh wspaniała stara szkoła :) kocham oba w/wymienione pozycje i nie potrafię powiedzieć , który jest lepszy. To wspaniałe kino psychologiczne , które naprawdę robi na bani ( ciekawe jak to się kiedyś robiło , bo teraz to nikt od ''100 lat'' nie zrobił strasznego i inteligentnego horroru ) , ale mogę powiedzieć , który mnie bardziej przeraża ... Egzorcysta ... po prostu ciągle się go boję ... może to debilne , ale poważnie nadal się boję , a do najmłodszych osób nie należę , a ciągle po zgaszeniu światła mam problemy z zaśnięciem.

ocenił(a) film na 10
te_be

Omen o klase bije egzorcyste co wy gadacie!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Powtorze to co napisali inni, oba filmy sa rewelacyjne, jednak ja wole Egzorcyste. Obraz Friedkina jest ponadczasowy i smiac mi sie chce kiedy czytam komentarze ze Pila jest lepsza, albo tego typu filmy. Muzyki nie ma w filmie?! Dziwne bo ja posiadam soundtrack i naprawde jest bardzo dobry chociaz w niektorych momentach sklada sie ona tylko z kilku dzwiekow. Mnie sie podoba motyw "Iraq", ktory pojawia sie na poczatku filmu, a potem w wazniejszych momentach m.in. wtedy gdy Merrin przyjezdza do Regan i jest ukazana jej twarz. Ta scena na dlugo zapada w pamiec.

te_be

Zawsze będą w tymn temacie spory. Myślę, ze widzowie są równo podzieleni miedzy te dwa jakże klimatyczne i jakże dobre filmy.