PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Bardzo lubię horrory i musze przyznać że ten wypada bardzo slabo porównując go do pierwszej wersji filmu Omen np to troszkę porazka. Jakoś nie czulem napięcia, klimatu, ani glebi w tym filmie... bardzo sie zawiodlem zwlaszcza ze to ponoc najlepszy horror ubieglego stulecia i chyba stad te dobre oceny, po prostu filmwebowicze poszli za ciosem i czy sie podobal czy nie powystawiali 10 dla czegos nudnego

ocenił(a) film na 10
kolgrim

Dobra, czyli z twojej wypowiedzi mam wnioskowac, ze wszyscy ludzie maja ten sam gust co ty.To ze tobie sie ten film nie spodobal, nie znaczy, ze innym ludzia sie nie spodobał.

Wiec jakie horrory nam polecasz?ooo...widze w twoich ulubionych "Hostel", toż to jest dopiero badziew!Widac jaki masz gust...oo nastepn film "koszmar minionego lata"..hmm po prostu...

Ok mistrzu filmowych, mam pare pytan:

1.Dlaczego Rowanowi Atkinsonowi dałes ocene 1/10?
2.Dlaczego MARLON BRANDO ma u ciebie 1/10?
3.Czy naprawde sadzisz ze Janusz Gajos zasluguje na 1/10?
4.Henrykowi Golebiewskiemu dales 1/10?Juz cie nie lubie...

Po twoich ocenach radze Ci zrobic cos zlego, zeby dostac tutaj BANA, albo podac swoje haslo i niech ci ktos je zmieni.

CZLOWIEKU WON!
A EGZORCYSTA JEST KLASYKIEM I JEDNOCZESNIE MISTRZOWSKIM KLASYKIEM!

Wiesz jaki jest twój błąd?Kiedy widzisz film...i pisze : HORROR, to podchodzisz do niego z tej strony, zeby sie pobac troche, a nie zeby obejrzec z ciekawosci.Nie bałes sie?Ja tez nie jak ogladalem...ale film jest swietny...

ocenił(a) film na 7
Bobey

Nie rozumiem dlaczego od razu mnie obrażasz ale widać jesteś prostakiem
W którym miejscu choćby zasugerowałem ze film nie podoba się wszystkim, piszę tylko o swoich indywidualnych odczuciach, film był nudny i nie mam tu na mysli tego że sie nie balem chociaż to prawda nie balem się ani trochę, chodzi o to że film jest puściutki i kiepsciutki i jeszcze raz podkreślam bardzo bardzo przereklamowany
ratuje go tylko aktorstwo wyłączając tą zenującą główną bohaterkę

Co do filmów Hostel i Koszmar minionego lata wiem że to poniekąd szmira powielająca schematy ale zawsze chętnie wracam do koszmaru, a Hostel też w ten czy inny sposób wpisał się w moj umysl w przeciwienstwie do Egzorcysty

Co do panow Atkinsona i Gajosa owszem są dobrymi aktorami, ten drugi wybitnym ale nie lubię ich drażnią mnie i irytują stąd jedynka

Pan Brando im starszy tym gorszy a aktor powinien trzymac poziom cale zycie albo wiedziec kiedy się wycofac poza tym jakos jego gra nigdy mi się nie podobala

Natomiast Gołębiowki czy jak mu tam to nie aktor

ocenił(a) film na 10
kolgrim

sorry, ze cie obrazilem...

nie mozesz tak mowic o Brandonie, przeciez ludzie na starosc sa slabsi, choruja, glupieja, starosc nie radosc.marlon ma na swoim koncie mnostwo genialnych filmow, jeden z nich nawet ma pierwsze miejsce na filmweb, takze na 1 to on nie zasluguje.