PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Czy uwagę kogoś z Was przykłuła relacja między ojcem Daminem Karras'em ( Jason Miller) a ojcem Dyer'em (William O'Malley) ?

Ja bym dał sobie palca uciąć, że coś między nimi iskrzyło...
Ich spojrzenia, szczególny uściśk dłoni, kiedy Dyer kładzie Karras'a do łóżka, itp... Czy ktoś też tak uważa? ;)

użytkownik usunięty
Telemnar

Niech będzie pochwalony.
Szczerze napisawszy miałem podobne odczucia odnośnie tej sceny i uchwytu dłoni, jednak tłumacze sobie, że ulegam jakiejś paranoji wywołanej przez media - nie mogę przecież patrząc na kazdego księdza i w myślach widzieć pedofila!! czy homoseksualistę!! Wrażenie potęgują jeszcze dwa inne "na czasie" filmy: "Pręgi" Magdaleny Piekorz i "Złe wychowanie" Pedra Almodovara. Nie wiem czy to świadome posunięcie, ze strony twórców "TheExorcist" (hasła rzucane przez opętaną dziewczynkę pod adresem Damina Karrasem to niezupełnie musi być kłamstwo - jak powiedział ks. Merrin: "Demon będzie mieszał kłamstwo z prawdą"), ale jeżeli tak, to kolejny dowód, że homoseksualizm czy pedofilia wśrod księży jest faktem, który nie pojawia się dzisiaj.

Z Bogiem.
Samarytanin.

ocenił(a) film na 7
Telemnar

Czy nie wiecie,ze istanieje jeszcze cos takiego jak przyjazn meska???

ocenił(a) film na 9
Iw_

Ale wymyślacie głupoty.
Gorszych pierdół nie słyszałem. Oni wcale nie byli jakimiś pieprzonymi gejami. Księdze jak księdze.
PS. Max Von Sydow w tym filmie rules