1. "Kiedy Regan wymiotuje na fioletową komżę ojca Merrina po chwili Karras zabiera ją do łazienki i myje wodą. W kolejnym ujeciu komża jest sucha."
[komże są raczej białe, to była stuła]
2. "Jeden z ewangelistów-Billy Graham, twierdzi, że na taśmie, na której jest nagrany film, mieszka szatan."
[wszystko ok, ale ja znam czterech ewangelistów - Marka, Mateusza, Łukasza i Jana:P - żaden się chyba na temat filmu nie wypowiadał]
Może by tak od czasu do czasu pousuwać te bzdury i nie wprowadzać ludzi w błąd, hmm?
Pozdrawiam.
Część weryfikatorów to chyba bardzo młodzi ludzie (poniżej 20 roku życia), więc sądzę, że pomylić się mogą... chociaż ten ewangelista mnie rozwalił hehehe. W tych sprawach kiedyś się pisało do kilku osób, teraz kiedy nie bawię się w budowę portalu nie wiem kto się tym zajmuje.
Co do 2. to wydaje mi się, że chodziło im o księdza czy jak się nazywa taki kapłan w kościele ewangelickim
1 - Tak Komże są białe :)
2 - Ewangelistów było więcej niż 4, ale tylko 4 uznało religię chrześcijańską. Też o tym nie wiedziałem, Jehowi mi powiedzieli. Czasami od nich też się można czegoś dowiedzieć :)