PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Czyli która scena z tej mega produkcji przeraziła/przeraża Was najbardziej? I dlaczego?

ocenił(a) film na 9
Kamaze

scena schodzenia mostkiem po schodach-działa na psychikę potwornie
albo kiedy egzorcysta wchodzi i z góry rozlega się potworny głos: hello merrin (hm...tak, prawda?)
kiedy dziewczynka rani się...hm...nożem, krzyżem? i wola fuck me, fuck me, a potem mowi do matki :liż mnie! a kiedy ona ucieka i ma zagrodzone drzwi, opętana wpatruje się w nią...
brr!
jeszcze żaden horror mnie dotąd tak nie przeraził, jak ten. Mówili, że na Koszmarze z ulicy Wiązów, będę się bardzo bać, a Koszmar mnie nawet w 1/3 nie przeraził tak, jak Egzorcysta. yysh.

ocenił(a) film na 10
Echidna

to schodzenie po schodach to chyba z wersji rezyserskiej??? bo widzialm z 10 razy, a sobie nie przypominam... ogolnie film jest straszny. a na mnie jeszcze dziala scena snu ksiedza (jak jego matka z metra wychodzi). brrrr!!!!

ocenił(a) film na 10
Echidna

to schodzenie po schodach to chyba z wersji rezyserskiej??? bo widzialm z 10 razy, a sobie nie przypominam... ogolnie film jest straszny. a na mnie jeszcze dziala scena snu ksiedza (jak jego matka z metra wychodzi). brrrr!!!!

ocenił(a) film na 9
evkaDM

tak, tak, wersja reżyserska. film straszny, to prawda. najgroszy horror jaki widzialam i jednocześnie najlepszy

ocenił(a) film na 10
Echidna

Co jest w wersji rrezyserskiej innego niz w tej normalnej? Bo nie ogladalem jej ..

Pawuloniasty

po prostu dodali kilka wyciętych scen. m.in.: początek - merrin w Iraku siedzi przy jakichś wykopaliskach i znajduje ten medalik, który na końcu zatrzymuje matka regan; scena w której regan jest badana przez lekarzy; potem to jak "schodzi mostkiem" ze schodów i jeszcze kilka pod koniec.
radzę po prostu wypożyczyć nowe wydanie dvd, w menu wyboru scen, te dodane zaznaczone są gwiazdkami. w sumie jest tego 11 min.

ocenił(a) film na 10
Pigulka_Bezsenna

No Oc wy Zdecydowanie najbardziej przeraziła mnuie Scena MAsturbacji krzyzem ja w penym momecie myslałem ze to mój mózg sobie takie co wymyslił !! ale to jest w filmie na serio scena naprawde mocna szczerze mówiąc jedna z najmocniejszych scen jaką mozemy oglądnąc w jakim kolwiek filmie !! i jescze te słowa Regan SZOK !

ocenił(a) film na 10
Pigulka_Bezsenna

No Oc wy Zdecydowanie najbardziej przeraziła mnuie Scena MAsturbacji krzyzem ja w penym momecie myslałem ze to mój mózg sobie takie co wymyslił !! ale to jest w filmie na serio scena naprawde mocna szczerze mówiąc jedna z najmocniejszych scen jaką mozemy oglądnąc w jakim kolwiek filmie !! i jescze te słowa Regan SZOK !

ocenił(a) film na 9
Kamaze

scena schodzenia mostkiem byla najstraszniejsza, do teraz pamietam ja ze szczegolami.. horror..
brr.
ale nakrecone brawurowo.

Kamaze

Witam, mam takie pytanie: jest w internecie dostępna wersja reżyserska ??
(pytam o programy p2p - emule itp.)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
gargamel_3

jest na torencie ale format dvd,i seedami może być problem.

Green_4

oczywiście "przekręcona główka :-)
to jest fajne: http://www.youtube.com/watch?v=Zd0hi6zw6to&mode=related&search= [www.youtube.com/watch?v...]

Kamaze

Najstraszniejszy był dla mnie sam Karras. Ten człowiek mnie przerażał. W ogóle ten końcowy moment, jak demon przeniósł się z małej Regan na niego...I to wyczekiwanie i niepewnośc: Czy opętany zatłucze teraz dziewczynkę??;P. A powiedzcie mi, co się dzieje w tej wersji reżyserskiej po tym jak mała schodzi tak dziwnie po schodach?? I w którym momencie dołożyli tą scenę?