PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132037
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Rewelacja

ocenił(a) film na 9

Scena z krucyfiksem odmieniła moje życie.Chyba najlepszy horror jaki nakręcono.

KacperWoodrow

W jaki sposób?

ocenił(a) film na 9
zweistein

Gdy po raz pierwszy oglądałem ,,Egzorcystę'', byłem znacznie młodszy i ta scena wywołała u mnie małą traumę. Teraz wciąż jest jedną z tych scen, które może nie straszą, ale szokują.

KacperWoodrow

Rozumiem, ale napisałeś, że "odmieniła moje życie"?

ocenił(a) film na 9
zweistein

Film ten nie zmienił mojego życia aż tak bardzo, ale teraz oglądając horrory z dawnych dekad, wydają mi się zupełnie przewidywalne.Jeden,, Egzorcysta" odmienił moje postrzeganie horrorów.
Może nie jest to odpowiedź, jakiej oczekujesz, ale jaśniej nie potrafię tego ująć.

KacperWoodrow

OK, po prostu ta fraza o "zmianie życia" wydała mi się na tyle zobowiązująca, że postanowiłem podrążyć.
Bo zmiana czyjegoś życia w wyniku obejrzenia filmu byłaby niezwykłą sprawą, bodaj niespotykaną. Chyba twój przypadek jednak się nie kwalifikuje ;)

ocenił(a) film na 9
zweistein

Mogłem to lepiej sformułować...

KacperWoodrow

Jasne, ale pewnie dałbyś radę zrobić to też dużo gorzej, więc ostatecznie nie ma dramatu ;)

KacperWoodrow

sorry ale ten film to DNO, 90 % akcji to denne powolne gadki na ulicach, w domu, + 10% śmieszna dziewczynka pobrudzone keczupem, dżemem i jakimś smalcem nie widzę nic dobrego w tym filmie. I nie chodzi mi tu o brak efektów, ale o brak akcji!

KacperWoodrow

sorry ale ten film to DNO, 90 % akcji to denne powolne gadki na ulicach, w domu, + 10% śmieszna dziewczynka pobrudzona keczupem, dżemem i jakimś smalcem nie widzę nic dobrego w tym filmie. I nie chodzi mi tu o brak efektów, ale o brak akcji!