PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132035
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

A wczoraj w empiku sobie kupiłem wersje rozszerzoną reżyserką.
Nie czaje o co biega z tymi premierami polskimi. I to nie tylko tuyaj, ale przy jeszcze duzo innych
filmach. Na przykład Tramwaj zwany pożądaniem:światowa premiera w 1951 a w Polsce w 2014
haha.

sss_111

No bo to są jakieś odświeżone wersje filmów,nie wiem dokładnie czym się różnią od wersji oryginalnej.

ocenił(a) film na 10
sss_111

Czasem są to pierwsze oficjalne Polskie premiery, zwykle to są wydania nowych wersji reżyserskich itp itd.
Generalnie rzecz biorąc głupota.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Straszna głupota. No ale co zrobić:)

ocenił(a) film na 10
sss_111

Straszna głupota?A jeśli ktoś chce zobaczyć swój ulubiony film na wielkim ekranie?Nie wszyscy oglądają filmy na telefonach.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Nie oglądam filmów na telefonie... a poza tym to są premiery zremasterowanych wydań na DVD czy Bluray.

ocenił(a) film na 10
sss_111

Więc jeśli jakiś stary film będzie puszczany w kinie nazwiesz to głupotą?

ocenił(a) film na 10
Berith7777

No pewnie, że nie. Bardzo mądra sprawa. A gdzie w kinie poleci Egzorcysta, bo nic mi na ten temat nie wiadomo?

ocenił(a) film na 10
sss_111

To co nazwałeś głupotą?Wydania na nośnikach?

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Tak, tym bardziej, że błędne. Ni z gruchy ni z pietruchy wytrzasnęli takie daty.

ocenił(a) film na 10
sss_111

Ty masz żal do dystrybutora czy FilmWebu?

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Do nikogo nie mam żalu, ale uważam, że informacje te stoją po stronie Filmwebu. Niech odnawiają klasyki, sam chętnie kupuję, mam ich mnóstwo na DVD, ale niech tych informacji nie podawają w miejscu gdzie pisze: Data premiery. Jak już muszą, to niech, to zamieszczą w innym miejscu, bo tam strasznie, to razi w oczy.

ocenił(a) film na 10
sss_111

Aha to faktycznie problem.
Spokojnej nocy.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Dziękuję i wzajemnie.

użytkownik usunięty
sss_111

Pewnie sie zdziwisz, bo grają w kinach :) W poniedziałek się wybieram, nie widziałam tego jeszcze na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 10

Mogę wiedzieć, w jakim mieście grają? :)

ocenił(a) film na 9
MetalMia

W Parzymiechach Dolnych

ocenił(a) film na 10
vince25xx

Dziękuję za bezużyteczną informację, idź być "śmieszny" gdzie indziej.

użytkownik usunięty
MetalMia

Mieszkam we Wrocławiu, grają w kinie Nowe Horyzonty (Gutka). Jeśli tutaj grają, to w Warszawie czy Krakowie pewnie też.

ocenił(a) film na 10

No to nieźle, też chętnie bym się wybrał. W ogóle powinno być w każdym większym mieście takie kino gdzie puszczają starsze klasyki/arcydzieła. Świetna sprawa;)