Ostatnio naprawdę ciężko o dobry horror więc trzeba sięgać do archiwum. Jakoś nie przerażają mnie filmy o wampirach, statkach widmo, czy zombie:/ Takich produkcji teraz pełno ale to chyba dla 5-letnich dzieci.Czasami nawet Pokemony są straszniejsze... Ale ten film chyba nigdy sie nie przeterminuje jest po prostu przerażający w swojej prostocie. I wydaje mi sie, że człowiek prędzej boi sie diabła (w którego istnienie sama wierze)niż jakiegoś wilkołaka. Film extra polecam każdemu kto chciałby sie porządnie bać!! I nie oglądajcie Emily Rose strata czasu na takie bajki chociaż też o diable:)
No cóż po części sie zgodzę. Mnie osobiście współczesne horrory bardziej bawią niż straszą. Zresztą ,,teraźniejsze" kino stawia wyłącznie na rozlew krwi itp. Nie ma to jak klasyka np. Egzorcysta, Omen..... Jedyne co mnie uraziło w twojej wypowiedzi to krytyka Egrogcyzmów Emily Rose. W mym przekonaniu to jeden z nielicznych filmów mojego pokolenia który zasługuje na miano horroru. Bo reszta to zwykłe ścierwa.... (Za pieniądze wydane na ich produkcje lepiej by było nakarmić głodujkące dzieci w Afryce).
dokładnie tak, nie produkuje się już dobrych horrorów, ostatni dobty jaki pamiętam to chyba Oszukać Przeznaczenie I, potem nic,pustka.klasyka, klasyka i jeszcze raz klasyka
Właśnie nie ma takiego rozlewu krwi w tych teraźniejszych pseudo horrorach... Chociaż w sumie... (ZALEŻY O KTÓRE teraźniejsze horrory chodzi). Ogólnie film należący w 100% od gatunku HORROR'owego. Bez wątpienia motyw diabła jest tutaj fajnie wykkorzystany. Dlaczego współcześni producenci nie wrócą do dawnych form przekazu horrorów z teraźniejszymi pomysłami, które jak wiemy są totalnie ch**anione przez jakieś udziwnianie, zmiany czy też 'logizmowanie' w przekazie.
groza i to jaka!!! ogladalam tez film az 3 razy-nie wiem czemu??
jak niedawno lecial w tv, to nie przelaczalam, zeby go obejrzec po raz 4-boje sie strasznie-fabula, opetanie tej malej przez demona, to jak mowi, jak sie zachowuje-caly film jest rewelacyjny i taki realny-nie jakies potworki-film jak dla mnie najstraszniejszy (nie ogladalam jeszcze emili rose, ale raczej nie obejrze)
Oooo Koleżanko z tym sie nie zgodze !! egzorcyzmy emily rose były lepsze od Egzorcysty :p ale szanuje twoje zdanie