PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

UWAGA !!!

użytkownik usunięty

Film będzie 12 lutego na TVN o godz 00.05
jak dla mnie odopowiednia pora na taki film :) Po raz pierwszy bede oglądać :)

ocenił(a) film na 8

Już nie mogę się doczekać, bo film mimo wieku jest niesamowity. Dawno nie oglądałem i ciszę się , że mogę sobie przypomnieć tą klasykę kina ;]

ocenił(a) film na 10

Hmm a wersja z tvn nie miała przypadkiem wycietych kilka scen?

Dealric

Nie miała wyciętych scen tylko nadawała standardową wersję, a nie reżyserską (w której jest np. spider walk :D)

ocenił(a) film na 10
piotrbrylant

= miała wycięte sceny:P
A to akurat jeden z filmów w których warto oglądać wszystko (szczególnie jakby miało sie stracić m.in. jedną z najlepszych scen w horrorze ever;)

piotrbrylant

Pamiętam, że kiedyś TVN7 nadał wersję reżyserską, więc może w tym przypadku też tak będzie

ocenił(a) film na 9

Niestety telewizyjny "Egzorcysta" ma bardzo dużo wyciętych scen...

ocenił(a) film na 10
GHX03

A ja muszę się przyznać że wolę krótszą wersje, ponieważ ma lepszy rytm. Mam wydanie DVD z wersją reżyserską i tylko jedna dodana scena jest warta uwagi.

użytkownik usunięty

Nareszcie! Obejrzę, potnę się jak przegapię!

ocenił(a) film na 10

w programie tv na wp jest napisane ze trwa 155 min. tyle ze to niemozliwe bo przedzial czasowy jest od 0 00-2 35 czyli wlasnie 155m a i reklamy musza byc. a 2 godz 2 min to czas rezyserskiej czy standardowej?

użytkownik usunięty

Również obejrzę ten film po raz pierwszy :)

Ja już go widziałam kilka razy ale dziś także obejżę, już nie mogę się doczekac :D

JogiFan

Ja bym oglądnęła ale boję sie czy potem zasnę bo ponoć straszny :)

Czytając komentarze dochodzę do wniosku, że pomimo "wieku" to dobry film i dlatego biorę się za oglądanie. Już zaraz początek projekcji :)

ocenił(a) film na 10
MartiniKS

Wiek jest obecnie w 90% zaletą filmu, a nie wadą

Dealric

Różnie to z tym bywa, ale w przypadku prawie 40-letniego horroru miałem pewne obawy - okazało się że niepotrzebnie. :)

ocenił(a) film na 7

Jeszcze nie było żadnej reklamy, ale już się wkurzam na myśl o nich ;/

użytkownik usunięty
chudyWKS

Właśnie jest :D

ocenił(a) film na 8

co niby wycieli?

użytkownik usunięty

Miałem obejrzeć, ale zasnąłem a jak się obudziłem to pomyślałem co ja jakieś maszkary będę oglądał i poszedłem spać znów, teraz żałuje bo już od dłuższego czasu chciałem to obejrzeć-_-'.

ocenił(a) film na 7

Nie wiem czemu, ale ten film wywołuje u mnie tylko śmiech. Zdecydowanie nie przetrwał próby czasu.

ocenił(a) film na 10
era

cóż, nawet filmowi analfabeci mają prawo głosu...

ocenił(a) film na 7
Dormant

Gdzie się na tym świecie podziała obiektywność. Sceny z dziewczynką plującą jakąś zieloną mazią, etc, naprawdę, jak na to wczoraj patrzyłem po raz kolejny się śmiałem. Zapewne w latach 70 i 80 jej nienaturalne ruchy, ten podłożony głos, mimika i charakteryzacja robiły wrażenie, dzisiaj wyglądają jedynie na przerysowane i, hmm, banalne. Z tamtego okresu dużo dużo bardziej cenię Omena, który ciągle robi wrażenie.
filmowy analfabeta pozdrawia.

era

Przetrwać może i nie przetrwał, ale jak na tamte czasy [powstawania] musiał być niesamowity.
Horror jak horror, bajka dla wyrośniętych dzieci.
Mnie nie porwał, ale obiektywnie: niezły.

ocenił(a) film na 9
era

poprostu smiech niektórych bierze bo się naoglądali scary movie i dlatego

ocenił(a) film na 10

horror wszech czasow. strzez sie Pana