PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132037
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

Są filmy, które, mimo że nie miały premiery w Polsce, mają polskie wydanie DVD. I teraz moje pytanie: czy 'Egzorcysta do takich filmów należy i jeśli tak to gdzie można ową edycję dostać? Podejrzewam, że byłby to film z poprawionym cyfrowo dźwiękiem i obrazem, jak to się zwykle traktuje produkcje z lat '70tych. Także jakby ktoś wiedział cosik to byłabym wdzięczna ;)

ocenił(a) film na 8
BenQ

Ja mam oryginalnego Egzorcystę na DvD ale z tego co widze płytka jest zremasterowana bo widnieje rok 1999, ale też i rok produkcji 1973. Pisze też że FILM W WERSJI ORYGINALNEJ Z NAPISAMI W JĘZYKU POLSKIM. Płytkę nabyłem na allegro

Normaden

czyli polska premiera DVD była w 1999 roku. W takim razie w sklepie tego nie uświadczę. Pozostało mi chyba tylko poszperać na allegro i innych portalach i odkupić od kogoś....

ocenił(a) film na 8
BenQ

Film który mam jest bez dodatkowych efektów specjalnych, nie ma sceny Regan schodzącej ze schodów jak pająk, także film jest w pierwotnej wersji. Udało mi się wyrwać na allegro za dość śmieszne pieniądze. Życzę powodzenia w poszukiwaniach...

Normaden

Wersję reżyserską (2-płytowe wydanie specjalne) można nabyć za około 45zł w każdym Media Markcie, Saturnie i Empiku..

rolnik_sam_w_dolinie

no co ty......... ja nibz szukalam i nie widu......... coz...

BenQ

Edycja specjalna pierwszej części znajduje się też w trzypaku

http://www.allegro.pl/item675198560_egzorcysta_kolekcja_3dvd_dvd_drake2.html