PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132037
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

zawsze gdy to oglądam nie mogę później zasnąć. mam wrażenie że zaraz wyskoczy mi jakaś opętana dziewczynka albo gorzej - jakiś demon. zastanawia mnie tylko po co SAM Szatan miałby opętywać taką dziewczynkę? w sumie nic z tego nie miał bo ona nawet nie wychodziła z pokoju i nie mogła szerzyć zuaaa.xd

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Szatan raczej nie opętuje po to żeby mógł szerzyć zło- raczej z nienawiści do ludzi jako dzieci Boga. Chce całkowicie wyniszczyć człowieka, sprawić by cierpiał jak najbardziej dlatego właśnie, że nienawidzi ludzkości i Stwórcy. Jednak z drugiej strony chce aby ludzie myśleli, że w ogóle nie istnieje- ponieważ wtedy nie mają się czego obawiać i robią co chcą. Dlatego też objawia się za pomocą takich właśnie opętań, które- jak niektórzy twierdzą- da się udowodnić, że to przypadki chorób psychicznych- więc taki cwaniak z niego- chce żeby ludzie w niego nie wierzyli- ale swoje robi xD To tylko moja teoria jakby co xD

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

Ksiądz grany przez Maxa von Sydowa stwierdził, że to demon, nie było więc diabła. Ha!