PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132037
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

To jest film który niema super efektów specjalnych ..ale mysl ze kogos takie cos moze naprawde spotkac jescze bardziej podnosi cisnienie przy ogladaniu tego filmu ! (oczywisicie jezeli ktos wierzy w opetania bo jesli nie to niema poco tego ogladac) !

ocenił(a) film na 10
stonkaa

Czy ktoś wierzy czy nie nie ma znaczenia, przecież Regan i jej matka również były ateistkami, a jednak to właśnie Regan dosięgło opętanie.
Film przerażający dobitnie ukazujący że w filmie nie liczą się efekty ale dobrze opowiedziana i zrealizowana historia. Mnie osobiście film wgniótł w fotel w dosłownym tego słowa znaczeniu, daje 10 - do tej pory jest to najlepszy horror jaki miałem przyjemność zobaczyć.

ocenił(a) film na 10
Grand23

ma bardzo duzo efektów specjalnych, chyba, ze przez efekty specjalne rozumiesz efekty komputerowe, polecam film dokumentalny

trolik_filmaniak

Tak tak własnie o te mi chodziło ..ogladałam juz pare takich filmów dokumentalnych o tej tematyce i powiem szczerze ze one mnie przerazaja dogłebnieee !

ocenił(a) film na 10
stonkaa

Jakie np?.

ocenił(a) film na 10
stonkaa

miałam na myśli film dokumentalny o filmie Egzorcysta i efektach specjalnych, natomiast dokumenty o opętaniu tez jak najbardziej polecam, ten polski o Anneliese Michel jest mocno jednostronny, ale nagrania z egzorcyzmów robią wrażenie

ocenił(a) film na 10
stonkaa

Ja jestem zafascynowany filmami o opętaniu. Może to wynika z tego że jestem ateistą.