To jest film który niema super efektów specjalnych ..ale mysl ze kogos takie cos moze naprawde spotkac jescze bardziej podnosi cisnienie przy ogladaniu tego filmu ! (oczywisicie jezeli ktos wierzy w opetania bo jesli nie to niema poco tego ogladac) !
Czy ktoś wierzy czy nie nie ma znaczenia, przecież Regan i jej matka również były ateistkami, a jednak to właśnie Regan dosięgło opętanie.
Film przerażający dobitnie ukazujący że w filmie nie liczą się efekty ale dobrze opowiedziana i zrealizowana historia. Mnie osobiście film wgniótł w fotel w dosłownym tego słowa znaczeniu, daje 10 - do tej pory jest to najlepszy horror jaki miałem przyjemność zobaczyć.
ma bardzo duzo efektów specjalnych, chyba, ze przez efekty specjalne rozumiesz efekty komputerowe, polecam film dokumentalny
Tak tak własnie o te mi chodziło ..ogladałam juz pare takich filmów dokumentalnych o tej tematyce i powiem szczerze ze one mnie przerazaja dogłebnieee !
miałam na myśli film dokumentalny o filmie Egzorcysta i efektach specjalnych, natomiast dokumenty o opętaniu tez jak najbardziej polecam, ten polski o Anneliese Michel jest mocno jednostronny, ale nagrania z egzorcyzmów robią wrażenie