PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 131807
8,3 54 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

straszny ?

ocenił(a) film na 6

wiem że nie tylko na grozie polega horror , ale chciałbym już od 2 tyg obejrzeć film po którym będe srał ze strachu :) na razie nie ma takiego... czy egzorcysta was przeraził ? a może horror "IT" na podstawie powieście kinga byłby straszniejszy ? proszę pomóżcie

jadzia99

dla mnie oba nie są straszne , aczkolwiek ciekawe . Polecam :)
mnie też żaden niestety nie przeraża .

ocenił(a) film na 8
jadzia99

Nie istnieją takie filmy dla racjonalnie myślących ludzi, są ciekawe, uwielbiam ten gatunek - zwłaszcza tzw. filmy satanistyczne. Jak się ogląda w nocy samemu, potęgują się uczucia. W Shutter (2004) są fajne sceny niektóre i fabuła też dosyć, więc to mógłbym Ci polecić.

ocenił(a) film na 10
jadzia99

"Shutter" A tak nawiasem mówiąc a propo "srania w spodnie"-wybierz jakikolwiek film z jakiegokolwiek gatunku,zarzyj lek na przeczyszczenie i ściagnij mocno pasek ze spodni;);;)A tak na powaznie jak jeszcze niewidziałaś to zdecydowanie "Shutter" ale pamietaj wersja tajlandzka(lepiej w ciemnosciach i sama tego nieogladaj)Pozdrawiam.Odezwij sie jak zobaczysz.

jadzia99

Polecam samemu obejrzeć w nocy [REC] oraz "Grave Encounters" ;)

ocenił(a) film na 10
jadzia99

Po co Ci film? Wystarczy że skoczysz na bungee...jak się goście postarają, to możesz mieć jak piszesz...

ocenił(a) film na 9
jadzia99

Wg mnie jest. Początek jest co prawda przeciągnięty, ale sceny "ujawniania się" demona powodują jakiś niepokój, a końcówka pochłania widza i powoduje przynajmniej ciarki ;)

ocenił(a) film na 10
jadzia99

Raz obejrzałem ten film i mi wystarczy. MASAKRA

jadzia99

Bardzo dobry,zwłaszcza jak ogląda się go w nocy i samemu.Można narobić w gacie hihihih. Klasyka gatunku,polecam.

ocenił(a) film na 6
jadzia99

oglądałęm , spodziewałem się czegoś o wiele lepszego ... ale cóż bywa , co do robienia w gacie ze strachu (nie nie sprawia mi to przyjemności) to taka przenośnia ... czytałem o "shutter" i to będzie mój kolejny horror , mam nadzieje że będzie straszny , dzieki za odpowiedzi

jadzia99

Ju-On Klątwa.
Japońską wersję, usa zrobiło z tego zwyczajną papkę.

Bez oglądania trailerów, i bez czytania spoilerów. W pewnych momentach film jest zbyt straszny - przekracza granicę (horrory nie mogą być zbyt straszne, bo by się tak dobrze nie sprzedawały).
Nie mogę powiedzieć, że polecam, bo przyjemne doświadczenie to nie było. Straszne na pewno.