PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1315}

Egzorcysta

The Exorcist
1973
7,5 132 tys. ocen
7,5 10 1 132040
8,3 56 krytyków
Egzorcysta
powrót do forum filmu Egzorcysta

wytłumaczcie..

ocenił(a) film na 10

tyle słyszałem o scenie na schodach kiedy to dziewczyna(opętana) schodzi "pajęczym krokiem" naprawde chcialem to zobaczyć... w końcu doczekałem się wyprzedaży filmow vhs i kupiłem egzorcyste z 1973 z okladką taką jak na str, ale tej sceny tam nie było..-jak to mo możliwe?przecież nie mogłem jej pominąć!!! a sam film nie zrobił na mnie wrażenia-raczej bawił i nudził-i nie mowie tu o parodii-strasznym filmie. O co chodzi czy są jakieś 2 wersje?-moze ta jest ocenzurowana i pozbawiona paru scen?- nie moge uwierzyć że film was przeraził... odp

ocenił(a) film na 10
_suspect_

z orginalnego filmu ta scena jest wycieta, scena o która ci chodzi znajduje sie w wydaniu rezyserskim .. poszukaj na forum ktos wrzucił linka na youtube z tą sceną albo poszukaj na you tube xD i O

ocenił(a) film na 10
blaszka232

no właśnie widzialem na youtube-tez mi cos-nawet nie straszna, moze gdyby ta dziewczyna wolniej człapała się po tych schodach a nie zbiegała jak piesek;D w ogole to moja wersja jest pozbawiona jeszcze jakis scen?-to dalej nierozumiem zgrozy tego filmu...

użytkownik usunięty
_suspect_

Jeśli dobrze pamiętam, to reżyserska jest dłuższa o 10-15 min. Z ważniejszych scen jest właśnie ta scena spaceru, i "rozbudowane" zakończenie, które skutecznie knoci tę wersję. Dlatego osobiście wolę oryginalną, którą posiadasz.

ocenił(a) film na 9
_suspect_

O kurczę, ale jednak są osoby które uważają, że ten film może być i jest straszny, np. ja. "Egzorcystę" uważam za najlepszy film grozy. Oglądając go czułem autentyczny dreszcz, możesz wierzyć lub nie.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_02

ma juz swoje lata i napewno nie robi juz takiego wrazenia jak kiedys ale przy odpowiednim klimacie rzeczywiscie jest swietnie-wersja rezyserska

ocenił(a) film na 9
_suspect_

To w takim razie ile to masz lat, że film nie robi już na Tobie takiego wrażenia ? :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_02

mialem na mysli reakcje jakie kiedys wywolywal-np na scenie kiedy to opetana obraca glowa o 360 stopni-ludzie byli zszokowani, czesc opuszczala sale kinowa-film wywolal prawdziwy zamet...dzisiaj straszy owszem, ale nie szokuje w takim stopniu jak kiedys...

użytkownik usunięty
_suspect_

To znowu ty, zgadza się?

ocenił(a) film na 10

Ty pomogłeś mi na forum tak?-film juz zamowilem, dostalem, obejrzalem-swiatny!!-potrzebuje klimatu, daje rade;]-w temacie wyrazilem zawiedzenie, ale anuluje tamte slowa-ogladanie w towarzystwie klasykow poprostu nie ma sensu-nie czuje sie kunsztu-tyle ode mnie;]

ocenił(a) film na 10
_suspect_

sorry to nie byles Ty....wiec co masz na mysli pytajac czy to znowu ja?

użytkownik usunięty
_suspect_

Nie zgrywaj wariata, dobrze wiesz, że się znamy. Założyłeś kolejne konto, bo czułeś się spalony co?

ocenił(a) film na 10

Co????-powiedz jasno co masz na mysli??-naprawde nie kojarze...

ocenił(a) film na 10
_suspect_

pokusiłem się przejrzec tematy w twoich aktywnosciach i zaden nie nalezy do mnie-nie spotkalismy się!

ocenił(a) film na 10
_suspect_

Oburzyłeś mnie stary!-ja nawet nie mialem zadnej ostrej akcji na filmweb'ie żebym ze wstydu musial zakladac nowe konto! Więc mow odrazu jakie masz "ale"?!!

ocenił(a) film na 10
_suspect_

Miło by yło jakbyś zdecydował się odpowiedzieć-nawet jeżeli to pomyłka....

użytkownik usunięty
_suspect_

Nie, to nie jest pomyłka i doskonale zdajesz sobie z tego sprawę.

ocenił(a) film na 10

Wow panie Tajemniczy wysysaczu krwi...To tak będziesz ciągnął półsłowkami?????????-śmiało!- co Cię boli????