6,6 11 tys. ocen
6,6 10 1 11298
5,5 2 krytyków
Egzorcyzmy Anneliese Michel
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Anneliese Michel

Bardzo przerażające! Całą noc nie mogłem po tym spać. Te głosy z magnetofonu... Oglądałem ze znajomymi! Naprawde straszne!

ocenił(a) film na 4
Corleone_94

Też to oglądałem i nieźle to jest przekombinowane. Ta dziewczyna była chora psychicznie. Zresztą sam kościół uznał ją za chorą psychicznie.

Normaden

sam jestes chory psyhicznie, jak osoba psyhicznie chora ma tyle siły by rzucać o ścianę dorosłego człowieka?

ocenił(a) film na 8
Thief_

Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
Normaden

Ona nie była chora psychicznie . Księża byli zewsząd atakowani i odpuścili walki . Ona zgodziła na podjęcie tych cierpień w filmie jest mowa o tym że ukazała się jej Matka Boża i zapytała ją czy chciała by zadośćuczynić za grzechy niemców . Miała 3 dni aby się zastanowić powiedzieć tak lub nie . Cierpienie podjęła prawdopodobnie dlatego aby inni którzy dopuścili się okrucieństw mogli uniknąć wiecznego potępienia . Takie cierpienie nazywa się cierpieniem ekspiacyjnym , ona miała zagwarantowane zbawienie tak czy siak , przyjęła bardzo wielkie cierpienia przekraczające ludzkie możliwości aby innych uratować . Ona się zgodziła i poszła w ślady Jezusa Chrystusa który poniósł gorsze męki i śmierć za całą ludzkość . Grzechy ludzkości są już tak wielkie dziś aborcje , wojny , grzechy przeciw naturze że już niedługo nie będzie miał kto pokutować za nie i jedynym wyjściem będzie nieubłagana i straszliwa kara Boża (straszniejsza niż II WŚ) bo oprócz miłosierdzia Bóg jest sprawiedliwy i nie pozwoli szydzić z siebie

juandecamino

Matka Boża nie zsyła opętań a porównanie cierpień Jezusa do zachowań opętanej to bluźnierstwo.