Bardzo przerażające! Całą noc nie mogłem po tym spać. Te głosy z magnetofonu... Oglądałem ze znajomymi! Naprawde straszne!
Też to oglądałem i nieźle to jest przekombinowane. Ta dziewczyna była chora psychicznie. Zresztą sam kościół uznał ją za chorą psychicznie.
sam jestes chory psyhicznie, jak osoba psyhicznie chora ma tyle siły by rzucać o ścianę dorosłego człowieka?
Ona nie była chora psychicznie . Księża byli zewsząd atakowani i odpuścili walki . Ona zgodziła na podjęcie tych cierpień w filmie jest mowa o tym że ukazała się jej Matka Boża i zapytała ją czy chciała by zadośćuczynić za grzechy niemców . Miała 3 dni aby się zastanowić powiedzieć tak lub nie . Cierpienie podjęła prawdopodobnie dlatego aby inni którzy dopuścili się okrucieństw mogli uniknąć wiecznego potępienia . Takie cierpienie nazywa się cierpieniem ekspiacyjnym , ona miała zagwarantowane zbawienie tak czy siak , przyjęła bardzo wielkie cierpienia przekraczające ludzkie możliwości aby innych uratować . Ona się zgodziła i poszła w ślady Jezusa Chrystusa który poniósł gorsze męki i śmierć za całą ludzkość . Grzechy ludzkości są już tak wielkie dziś aborcje , wojny , grzechy przeciw naturze że już niedługo nie będzie miał kto pokutować za nie i jedynym wyjściem będzie nieubłagana i straszliwa kara Boża (straszniejsza niż II WŚ) bo oprócz miłosierdzia Bóg jest sprawiedliwy i nie pozwoli szydzić z siebie