PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207767
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Nigdy nie balam sie tak na horrorze jak na "Egzorcyzmach Emily Rose".Jestem katoliczka ale nie praktykujaca ze tak powiem.Do Kosciola to od swieta a modlilam sie na prawderzdako.Po tym filmie modle sie praktycznie codziennie wieczorem.W noc po ogladnieciu tego filmu nie moglam zasnac , zdawalo mi sie ze ktos chodzi po mieskzaniu a gdy juz wreszcie zasnelam a potem obudzilam sie by sie napic to balam sie spojrzec na zegarek.

s_niunia

Hm, musisz być w takim razie wyjątkowo wrażliwa, bo film, owszem, całkiem ciekawy, ale nijak mnie nie wystraszył...

ocenił(a) film na 10
Triple_L

To chyba najlepszy temat na forum tego filmu i to jeszcze podsumowujący to wszystko ;]

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Triple_L

widziałam dośc dawno ten film i szczerze mówiąc podczas jego oglądania mialam nieco pietra, ale jakos nie budziłam się po nim w nocy (ani tym bardziej o 3 jak to niektórym moim znajomym sie zdarzyało...). Film całkiem niezły. W każdym razie na pewno nie najgorszy. Zgodzę się tutaj z postem powyżej - może jesteś trochę nad wrażliwa a może po prostu nie oglądałaś za duzo tego typów filmów? To trochę jak z kryminałami - im więcej ich czytasz tym szybciej i łatwiej jesteś w stanie przewidziec koniec.

s_niunia

Oglądałas Egzorcyste ?? co myslisz o tum filmie ? bo ja powiem tak Egzorcysta jest straszniejszy; Ale ten film to totalna bajka zrobienie z szatana i opetania czegos beznadziejnego takiego jak gdyby ten film nie był o opetaniu jako stanu ducha tylko motyw opetania był wykorzystany aby jak najstraszniej pokazac jakiegos tam potworka ( w tym wypadku opetana dziewczynka) fiolm mocny (masturbacja krzyzem) ale powiem szczerze rezyszer chyba nie był osoba wierząca ? bo czy demon moze zabic ?? i czy moze opetac księdza ??

blaszka232

Przecieź ten demon nie zabił dziewczyny. To egzorcyzmy wyniszczyły jej organizm. Poza tym ten przypadek miał chyba coś ludzkości udowodnić (scena z Matką Boską).

kate_ns

Dobry film ale w ogóle nie straszny. Niunia ma chyba wyjątkowo słabe nerwy, albo niewiele horrorów (mam na myśli prawdziwe horrory, nie gnioty dla nastolatków z kategorią PG-13) widziała w życiu, zgadza się?