PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207755
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Czy tylko ja po tym filmie nie mogłem spać przez kilka miesięcy.....

ocenił(a) film na 8
sylar_217

skoro nie oglądałeś to nie wiesz dlaczego o 3 :) Obejrzyj to się dowiesz :)

kolnacka

Kurcze myślałam, że tylko ja tak przeżywałam ten film....To chyba jedyny film, na którym umierałam ze strachu, mimo to od czasu do czasu odświeżam go sobie.

dexen93

ja się strasznie bałam przez parę dni ,najstraszniejszy moment to w tej stodole

ocenił(a) film na 7
dexen93

"Egzorcyzmy Emily Rose" oglądałam ponad 3 lata temu,jeszcze jako niezły dzieciak. Na dzień dzisiejszy jestem już po kilkudziesięciu innych horrorach jednak "Egzorcyzmy.." najbardziej zapadły mi w pamięć,szczerze powiem,że żałuję iż obejrzałam ten film w tak młodym wieku. Dość znacznie odbił się na mojej psychice,do dziś mam problem z zaśnięciem..

ocenił(a) film na 7
dexen93

lubie horrory i obejrzałam ich naprawdę duzo, na ten tez miałam ochote dopóki nie przeczytałam waszych wypowiedzi. Z jednej strony chce zobaczyć czy jest az tak dobry , ale z drugiej CHCE NORMALNIE ZASYPIAC W NOCY!! ;p

ocenił(a) film na 7
dexen93

Ja też budziłam się równo o 3 w nocy dwie noce pod rząd po tym filmie... do cholery...co to może do znaczyć.?

camelflo

jesteś opętana

ocenił(a) film na 8
dexen93

przekonaliście mnie do obejrzenia tego filmu... już od dawna czekam na dobry horror...

ocenił(a) film na 7
etroosk

Widzę, że nie tylko ja budziłam się w środku nocy po obejrzeniu tego filmu... Może to przypadek, siła sugestii, ale nie chciałam nigdy więcej oglądać tego filmu. A właśnie teraz chłopak mnie niemalże zmusił :/ Siedzę, oglądam, a w nocy będę się bała wyjść do łazienki...

dexen93

Nie wiem czy ktoś tu o tym wspominał, ale polecam film dokumentalny o Anneliese Michel, filmowej Emily :))) Można go sobie obejrzeć na youtube. To dopiero robi wrażenie :)))) Pozdrawiam wszystkich :P

ocenił(a) film na 9
Momma

@Momma

Racja super dokument :)
Gdyby nie on nie zdawał bym sobie powagi z tej sprawy i całego opętania :)

ocenił(a) film na 8
dexen93

Film jest dobry i chwilami może nastraszyć , ale żeby od razu spać nie móc ?
Podobał mi się ale chyba większe wrażenie zrobił na mnie "Egzorcysta"
Może dlatego , ze widziałem go jeszcze jako dzieciak.
"Egzorcyzmy Emily..." oglądałem będąc już po trzydziestce więc trochę trudniej mnie był przestraszyć . ;-)

ocenił(a) film na 6
dexen93

co???

użytkownik usunięty
dexen93

Przez kilka miesięcy nie mogłeś spać ? Trochę długo.
Chciałam ten film oglądnąć już dawno, ale zawsze nie miałam kiedy. Teraz miałam okazję go oglądnąć na Polsacie. Oglądnęłam go do końca i kiedy miałam zamiar iść spać to nie mogłam, ciągle myślałam w jakim ona bólu żyła i przez co musiała przechodzić... Ciągle miałam ją przed własnymi oczami... Film mnie bardzo zainteresował i może ktoś zna jakieś inne podobne filmy o takiej tematyce ?

użytkownik usunięty
dexen93

o_O ? Daruj sobie wszelkie horrory i thrillery

dexen93

Przed tym filmem bez obawy patrzyłam na wszystkie przerażające zdjęcia,filmy i wideo bez szwanku w mojej psychice.Niestety..po tym mi przszło.Bylam dzieckiem.Okropność!

ocenił(a) film na 7
dexen93

Postanowiłam obejrzeć ten film po namowach księdza i paru innych osób. Byłam niecierpliwa aż go w końcu dostałam i zaczęłam oglądać. Momenty z sądu przewijałam bo mnie nudziły Reszta momentami mnie bawiła. Podkreślam, śmiałam się, ale też były momenty obrzydzenia. Podkreślę, że oglądałam go będąc sama w domu, dodatkowo po ciemku. Nie ruszyło mnie. Najgorsze jednak było pójście spać. Nie mogłam zasnąć, kiedy już zasnęłam obudziłam się w nocy. Nie mam pojęcia o której bo bałam się spojrzeć na zegarek :D
Na szczęście tylko 1 noc i mi przeszło. Oglądałam ten film 3 lata temu, ale jednak do teraz gdzieś to w głowie siedzi. Kiedy sobie przypominam automatycznie staram się pomyśleć o czymś miłym żeby strach mi przeszedł :D.

ocenił(a) film na 3
dexen93

To jest nic w porównaniu z "egzorcyzmami Anneliese Michel"...

ocenił(a) film na 8
olgamikolajczak

Polecam książkę "Egzorcyzmy Anneliese Michel" autorstwa Felicitas Goodma. Bije na głowę i film fabularny i film dokumentalny. Naprawdę SZCZERZE POLECAM!

dexen93

Jej chciałam zobaczyć ten film bo lubię horrory itd ale po przeczytaniu tych komentarzy to boję się że nie będę mogła spać

ocenił(a) film na 4
Nataleah

nie bój się, to jest równie straszne co Sędzia Anna Maria Wesołowska.

ocenił(a) film na 10
dexen93

kumpela mnie ostrzegala zebym nie szedl na ten film ale nie posluchalem i tydzien bez snu sam w mieszkaniu na zadupiu,do tego w zimie..powiedzialem nigdy wiecej tego filmu,ale sie zlamalem i obejrzalem jeszcze raz i juz nie bylo tego efektu jak za pierwszym razem...

ocenił(a) film na 9
dexen93

Film jest naprawdę straszny po obejrzeniu obudziłem się następnej nocy przerażony ale nie wiem czy o 3 bo bałem się spojrzeć na zegarek :) ale jak się go ogląda 2 raz to rzeczywiście nie ma już takiego efektu (szkoda:))

ocenił(a) film na 9
dexen93

ja po tym filmie nadal miewam schizy o 3 w nocy :-] do obejrzenia kolejnego horroru przekonalam sie dopiero po kilku latach :->

joacha1983

Fil ogladalam pare miesiecy temu , i wlasnie po tym filmie rozpetalo sie pieklo co chodzi ze spaniem , tak panicznie sie balam , teraz jest juz lepiej ale jak sie zbudze okolo 3 to serce mam w gardle . Po oibejrzeniu filmu spalam z zaswieconym swiatlem , w sumie o ile to snem mozna nazwac bo bardziej na wpol czuwalam i tylko sluchalam czy nic mi nie zaskrzypi . Jezeli chodzi o horror to super oczywiscie glownym powodem tego jest to ze oparty jest on na faktach i chyba tak naprawde to tylko to tak bardzo siadlo mi na psychike . Kocham horror i ogladalm ich mnostwo jednak to jest ten przez ktory nie moge spac , i jak sie przebudze w nocy to pierwsza mysl jaka jest to 'egzorcyzmy emily rose' i mysle o tym ze tez mnie to spotakc m oze tym bardziej ze dziewczyne z niedalekiej miesjcowoci to dotknelo .. ogolnie film na mojej psychice odbil sie bardzo nie korzystnie . ale jezeli ktos ma mocniejsze nerwy niz ja to jak najbardziej polecem ;))

ocenił(a) film na 5
paulaa52

Oparte w nim na faktach jest jedno. Rozprawa sądowa. Reszta jest tak autentyczna, że głowa mała... Wszystko to domysły, wywiady z kościołem (któremu podejrzanie mocno na reke faktowość filmu). Taki egzorcysta też oparty na faktach i co? ehh

ocenił(a) film na 6
dexen93

Nawet niezły, nie jest aż taki straszny. Pewnie jak jest się katolikiem to lepiej działa na człowieka, więcej strachu.

ocenił(a) film na 8
Zgredd

heh :), ja nie jestem katolikiem, ale juz chyba znam przyczyne, dlaczego mi tak odwalilo po tym filmie, ogladalem go zasypiając i nie doczekałem końca, ale TV byl nadal włączony, moze podświadomość zadziałała, naprawde nie umiem tego wytłumaczyć:), jak go ostatnio zobaczyłem znowu, to wydał mi się nawet kiepski :O

ocenił(a) film na 6
dexen93

obejrzyj prawdziwy dokument:) z egzorcyzmow.. tam to byly dzieki;p nawer nergala nie pokona

ocenił(a) film na 8
Zgredd

oglądałem, jakoś niedawno.....no trzeba przyznać, że daje do myślenia :)

ocenił(a) film na 6
dexen93

też mi się spodobał... 1 raz w życiu coś takiego słyszałem

dexen93

Nie wiem jak wy ale ja mam 11 lat a się wgl. nie bałam -_-

ocenił(a) film na 8
angel100

Zuch z ciebie :)

dexen93

dzięki :D

ocenił(a) film na 8
dexen93

Ja po tym horrorze budziłam się w nocy o 3 i się modliłam o,O
Dalej mam jakieś schizy o tej godzinie..

girlx

Ciency z was gracze.

dexen93

noo, ja tak samo obiecałam sobie, że już nigdy go nie obejrzę. też przez parę miesięcy miałam po tym różne schizy i czarne myśli, bałam się sama spać. ale to tylko świadczy dobrze o filmie. takie właśnie powinny być horrory - przerażająco realistyczne. to najlepszy horror jaki widziałam, bo taki prawdziwy i przypomina o obecności złych duchów wśród nas.. ale to chyba trzeba być człowiekiem wierzącym, żeby ten film aż tak przeraził, bo rzeczywiście niektórych w ogóle to nie rusza, przeważnie tych którzy nie wierzą w istnienie szatana.. ja wierzę i strasznie mi ten film dał do myślenia.

ocenił(a) film na 8
dexen93

Haha jakby cie na czarną msze wziął na odludny cmentarz wymordowanych partyzantów to pewnie w gacie byś narobił.

ocenił(a) film na 7
dexen93

po tym filmie niemogłam spać przez jakis miesiąc

ocenił(a) film na 10
dexen93

Właśnie obejrzałem ten film i postanowiłem dać mu ocene 10/10. Film jest bardzo ciekawy i bywały momenty że ciarki mnie przechodziły. Z tą 3 godziną pomysł genialny. Wypowiedź księdza na jej temat aż mnie zaskoczyła i troche się boje bo 3 to też moja ulubiona liczba. Dobrze że w pokoju zegarka nie mam bo jakbym się obudził i zobaczył 3 na zegarku to zawał na miejscu:)