ciekawi mnie bardzo dlaczego tytuł filmu jest ,,egzorcyzmy..." jak tylko ksiądz odprawił jeden egzorcyzm...??? Film ogólnie spoko jeszcze nie widziałem tak strasznego horroru, jest to jedenz najlepszych filmów jakie oglądałem.
dlatego,że film inspirowany jest prawdziwymi wydarzeniami,a w tej prawdziwej historii egzorcyzmów była cała seria,właśnie dlatego :)
no to nie jest typowy horror,ale przestraszyć to tu się można i nie raz...zarówno czysto komercyjnie można się bać jak i mogą przyjść do głowy pewne ciekawe refleksje...wtedy to dopiero można się bać na tym filmie...pozdrawiam
Zauważcie, że tytuł oryginału brzmi "exorcism of emily rose".
czyli Polacy źle przetłumaczyli, liczba mnoga w ang. jest gdy na końcu wyrazu jest literka "s" (to każdy wie)
Tytuł powinien brzmieć: "Egzorcyzm Emily Rose"
Nie zawsze "s" na końcu świadczy o liczbie mnogiej, jeśli już o ścisłość chodzi. Jednak w tym wypadku tak jest. Uważam jednak, że tłumaczenie, choć nie do końca bezpośrednie, jest właściwe. W języku polskim raczej używa się określenia w liczbie mnogiej, jak mi się wydaje dla podkreślenia, że jest to proces, a nie pojedyncza czynność. Poza tym tytuł "Egzorcyzm Emily Rose" nie brzmi zbyt dobrze :)