PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195816}

Elektroniczne babcie

Babičky dobíjejte přesně!
1983
6,6 236  ocen
6,6 10 1 236
Elektroniczne babcie
powrót do forum filmu Elektroniczne babcie

Nie pamietam tego w sylwestra, ale pamietam ze lecial kiedys ( za PRLu) w srode. Ogladalem go wtedy dwa razy bo filmy powtarzali wtedy dwukrotnie rano a pozniej wieczorem o 20:). To byly czasy

GESTRAZ_2

Dokładnie. Pamiętam, że film zrobił na mnie duże wrażenie - poprostu się bałem, hehe. Miałem wtedy może 10 lat ;)
Ale fakt faktem, film ten zapisał się w mojej pamięci, jako "inny niż wszystkie". Chętnie bym go zobaczył...

GESTRAZ_2

Dlaczego Filmweb kasuje komentarze? Jaki sens ma rozpoczynanie nowego tematu od słów "nie pamiętam tego w sylwestra". Ano żaden. A słowa te wzięły się stąd, że wiele lat temu napisałem, że widziałem ten film w sylwestra w 1984 roku. Wpis GESTRAZ_2 był odpowiedzią na mój post. Dlaczego akurat skasowali mój wpis?

GESTRAZ_2

Również pamiętam, że pierwszy raz oglądałem ten film w Telewizji Polskiej w zwykły dzień roboczy. Rano wyświetlono go jako tzw. film dla drugiej zmiany a potem raz jeszcze nadano go wieczorem po godzinie 20:00. Obstawiam, że emisja ta miała miejsce jesienią ’86 lub wiosną ’87. Trzeba by jednak poszukać dokładnych informacji w archiwalnych programach TV z tamtego czasu. Film również zrobił na mnie wówczas spore wrażenie. Taka fantastyka z dreszczykiem w dodatku zrobiona na iście zachodnią modłę. Tak to zapamiętałem. Ciekawe jak odebrał bym dziś ową produkcję?
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
oseltamivirum

Przypomniałem sobie