PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=965}
3,4 2,1 tys. ocen
3,4 10 1 2060
Enduro Bojz
powrót do forum filmu Enduro Bojz

Perełka

ocenił(a) film na 10

Prawdziwa perła i klasyka gatunku. Kino drogi, sensacja, trochę romansu, do tego niesamowity Wieczorkowski. Fascynująca i co ważne trzymająca się kupy fabuła , no i te sceny pościgów.......
Niesamowity film.

svenon

Chyba oglądaliśmy inny film :D

svenon

Piękny sarkazm, piękny

Azad

Niech sobie będzie piękny ten "sarkazm", ale gość dał filmowi dychę! A to już jest szczyt szczytów, żeby zawyżać ocenę takiej szmirze - nawet dla beki i trollingu!

ocenił(a) film na 8
Alcester

Jestem z jednym z tych któremu ten film się podobał, ale dopiero jak obejrzałem go po latach drugi raz, po prostu uderza w moje życie. Wiele problemów które przewijają się w filmie nie został ukazane w zasłużony sposób, wojna pokoleniowa i przede wszystkim poszukiwanie własnego miejsca na ziemi poprzez ucieczkę itd., ale i tak mam ogromny sentyment do tego filmu.

ocenił(a) film na 8
svenon

Porządnie zrealizowany wpółczesny mit o Ikarze. Mało znany, bo nie wpisał w hurraoptymistyczne nastroje rodzącego się kapitalizmu. Przy okazji widać różnice pokoleniowe, bo Enduro Bojz to taka "Sala samobójców" końca lat 90-tych, z tym że wtedy pokłóceni z rodzicami licealiści wsiadali na motocykl i jechali w Bieszczady a nie zamykali się w pokoju żeby grać w gry komputerowe.

oider

fajny post tylko po co sie wysilasz :P chyba ze to na powaznie ... dennych filmow nie brakuje a ten zalicza sie do czolowki, szkoda czasu na takie cos jak sa setki lepszych

ocenił(a) film na 8
kamilek_6

Nie potrzebuję wysiłku żeby sklecić kilka zdań. Całkiem na poważnie mówię że w swojej klasie to spoko film. Lewa w górę!