PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5424}
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10346
3,8 9 krytyków
Enigma
powrót do forum filmu Enigma

1/10 za antypolskość

użytkownik usunięty

choć przyznam się, że nie oglądałem, ale skoro ludzie tak mówią...

ocenił(a) film na 2

no nie wierze....... skoro ludzie tak mówią

użytkownik usunięty
Wojen1

gimbusy powinny miec osobne forum (pod nazwą ŚMIECI) na swoje mundrosci.

Nakpierw obejrzyj.

rozbroiło mnie to "ludzie tak mówią" , a jak by mówili dzis skaczemy z okna to tez byś skoczył/ skoczyła?

ocenił(a) film na 1
Asjana_2

no wiesz, nie skoczyła byś za Polskę !

PS. popieram autora tematu i widziałem film

Termo

Widzę, że nie zrozumiałes mojej wypowiedzi.

Ja mówiła, że ona daje 1/10 za antypolskość choć filmu nie oglądała tylko "ludzie tak mówią".
Jakby jej ocena była poparta obejrzeniem filmu i wtedy dał 1/10 za antypolskość .
To luz, ale oceniać coś tylko i wyłącznie bazując na opinii innych to dla mnie śmieszne.

A ty pytasz czy za Polskę bym nie skoczyła- to sa dwie różne rzeczy skoczyć z okna bo ludzie tak
mówią, a skoczyć "dla Polski" nie uważasz?

użytkownik usunięty
Termo

IDIOCI l GNOJKI nie powinni miec dostępu do internetu.

Bo przecież nawet dziecko wie że Polak nie mógłby być zdrajcą. Prawdziwy Polak ma serce czyste i szlachetne, nie pije, nie pali, nie przeklina i nie kradnie, przeprowadzi staruszkę przez jezdnię, czci ojca swego i matkę swoją a co niedziela chodzi do kościoła. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to wypowiedź na serio, ale ja na serio odpowiem. Ten film w żaden sposób antypolski nie jest. To prawda, Polak okazuje się być zdrajcą, ale został tak pokazany, że człowiek rozumie motywy jego działania - zdecydował się na to, bo Hitler był dla niego mniejszym złem niż Stalin, a Anglicy się z nim dogadali, dodatkowo ukrywali wiedzę o kordzie katyńskim.
Dla mnie prawdziwym złym w tym filmie był agent brytyjskiego wywiadu, a Pukowskiego rozumiem i kto wie, czy sama bym tak na jego miejscu nie postąpiła.

użytkownik usunięty

dobrze ze cie wykopsali!