PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106112}

Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ice Age 2: The Meltdown
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207521
6,3 43 krytyków
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Wkurza mnie że co chwila ktoś pisze :
- "Nie tak dobre jak Shrek"
- "Shrekowi do pięt nie dorasta..."
albo
- "Godne Shreka..."
Zgoda! Shrek to dobry film i jest rewelka ale czy naprawdę musice poruwnywać z nim karzdy film w animcji 3D który wejdzie do kina!? To się wnerwiające robi...

ocenił(a) film na 9
ggk___

Dokładnie. Zgadzam się z tobą w 100%. Często się widzi takie komentarze. Shrek to było coś (oglądałem go mnóstwo razy- około 40), ale nie może być on wyznacznikiem dla innych filmów. On był świerzy, wszystko było takie nowe, śmieszne i rozbrajające po prostu dialogi B. Wierzbięty, ale na tym koniec. Idąc za ciosem możnaby porównywać filmy gangsterskie do "Ojca Chrzestnego", albo dramaty historyczne do "Gladiatora", itp.

ggk___

No istnieją jeszcze filmy przed i po Matrixie.... :) No , ale masz rację jeden film to jedna ocena a za grupową ocenę można uznać dorobek jednego reżysera. Więc nie porównujcie - każdy reżyser to inne podejście do filmu... Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
ggk___

To normalne ze sie porÓwnuje ((--- tak to sie pisze) bo Shrek byl pierwszym filmem tego typu, wiec mozna powiedziec ze stworzyl gatunek animacji komputerowej "dla dzieci i doroslych".

____16

Czy Cerwonego Kapturka też zaczniecie porÓwnywać do Shreka ? Do części pierwszej czy do kontynuacji ??? A może zaczniemy go porÓwnywać do Epoki 2 ?? Sporo osób twierdzi, że wydało tylko pieniądze na bilet, a pośmiało się może ze dwa razy na całym filmie. Polecają za to "Czerwonego Kapturka"

ocenił(a) film na 10
gugulele

Chodzi mi o to że zawsze co wychodzi film animowany to porównują zawsze do Shreka… Ba! Ostatnio nawet fabularne komedie do niego przyrównują… Po prostu to trochę denerwujące… Tak jakby innych filmów nie było… Shrek jest fajny ale nie jest to jakiś decydujący i uniwersalny wyznacznik dobrego humoru w filmie że jak tylko jakiś film wychodzi padają same „O żeby był tak dobry jak Shrek”, „Ciekawe czy będą teksty jak w Shreku”, „Czy Dubbing będzie tak dobry jak w Shreku?”…

Wyszła pierwsza „Epoka Lodowcowa” – Wszyscy porównują do Shreka,
Wyszły „Potwory i spółka” – Wszyscy Porównują do Shreka,
Wyszedł „Gdzie Jest Nemo?” – Wszyscy porównują do Shreka,
Wyszedł „Shrek 2” – Wszyscy… Albo to nie najlepszy przykład….
Wyszły „Rybki z Ferjany” – Wszyscy porównują do Shreka,
Wyszli „Imieni…. Iniemo… Iniemamocni” (uff…) – Wszyscy porównują do Shreka,
…Madagaskar…. Roboty…. Szeregowiec Dolot (który w mojej skromnej opinii był śmieszniejszy i dojrzalszy od Shreka…)… „Cars”… „Czerwony Kapturek : Prawdziwa Historia”… „Skok przez Płot”… Co tam jeszcze było?
No ale chyba wyraziłem się jasno… Prostu przestali by się sugerować tylko i wyłącznie Shrekiem…

Amen!

ggk___

Ufff, napisałeś się - ale to nie zmienia faktu, ze masz 101% racji.
Może znajdą sobie jakąś inną bajeczkę do porÓwnywania, no ale wtedy zacznie się wszystko od początku.................
Pozdrawiam

ggk___

Sorki, ale Potwory i spolka wyszli przed Shrekiem, a Cars jeszcze nie wiec co to porownywac. Ale PiS (:D - skrot od potwory i spolka :D) mialy fajne dialogi "Zjeeem cieee - Co ty kafel nablyszczasz?" :D

max_c

właśnie, najśmieszniejsze jest to, że filmy, które wyszły przed 2001, też są porównywane do Shreka... ja za najśmieszniejszą bajkę uważam "Nowe szaty Króla" i jak ktoś kiedyś powiedział, że "jest za bardzo podobna do Shreka", to myślałam, że wyjdę z siebie. wariactwo :/ przecież Dreamworks nie skończyło się na jednej bajce.

ocenił(a) film na 10
Aneta_3

Dla mnie najlepszy film Animowany jaki powstał to "Trio z Belleville"...;-)
"Potwory i Spółka" wyszyły przed Shrekiem? Asz dziw.... Może w Polsce wyszły po nim, bo do tej pory pamiętam różne recęzje w gazetach które opisywały go jako "Disneyowską wersje Shreka"...

ocenił(a) film na 7
ggk___

Heh...dla mnie też najśmieszniejsze były "Nowe szaty króla". Jak sobie pomyśle to aż się łezka w oku kręci XD A co do tego nieszczęsnego Shreka no to coż...mnie też to denerwuje ale przeciez nic na to nie można poradzić.
I moim skromnym zdaniem epoka jest 100 razy lepsza od Shreka. I koniec, mówcie co chcecie i tak mnie nie przekonacie ze jest inaczej :P
pozdro!