PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106112}

Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ice Age 2: The Meltdown
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207521
6,3 43 krytyków
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Strasznie sie zawiodlam,uwazam ze film byl beznadziejny,nie warto na niego isc :/

ocenił(a) film na 9
kurasza

co Ty piszesz!Filmik całkiem niezły, choć przyznam, że pierwsza część była lepsza, ale zazwyczaj tak jest!Nie ma co narzekać!!!SID rządzi!!!!1

robak_

Zgadzam się z robakiem! Dla mnie obie tak samo dobre.

kurasza

Zgadzam sie film do bani. Praktycznie nie ma momentów by sie posmiac. Bedac w kinie slyszalem smiechy glownie malych dzieci a mlodziez i dorosli moze nie nudzili sie ale tez na pewno nie smiali. Uważam że film dla dzieci tak a dla osob dojrzalszych lipa. Takie jest moje zdanie. Popelnilem blad idac na ten film do kina :/

ocenił(a) film na 10
mielony16

hhe a to dobre, właśnie wczoraj byłem w kinie na epoce lodowcowej 2 i w 90% obecni byli dorośli, i wyobraź sobie że się śmiali, tak głośno się śmiali, że zagłuszali dialogi w filmie,
film - bajka był bardzo dobry, i nie wiem jakim cudem nie można się na nim pośmiać

mielony16

może mielonku po prostu nie załapałeś większosci dowcipów

kurasza

Ja też jak byłam w kinie wszyscy się śmiali a głównie była młodzież i dorośli ;) Hyhyh ja byłam z dosyć sporą grupką przyjaciół i była niezła polewka ;) Szczerze mówiąc chyba ta cześć mi się bardziej podobała niż poprzednia. :) ale są gusta i guściki...

ocenił(a) film na 1
kurasza

ja pierwszej częsci Epoki nie widziałem, ale już nawet nie chcę po tym jak się na Epoce Lodowcowej 2 wynudziłem :/

ocenił(a) film na 10
kurasza

mógłbys napisac czemu jest taki beznadziejny, bo taka wypowiedz jaką tu umiesciłes to za wiele nie wyjsnia,
pozdraiwm W.

Wiliam

może ja podpowiem?
tandetny
mamut a relacje damsko-męskie i to z kimś kto stracił przynalezność do srodowiska i robi za wariata (pani mamut vel opos) - ale to było do bani...
śmieszny?
z założenia śmieszny, a najwyżej pocieszny (zwiastuny ma fajne do jest tam wiewiór a poza tym... może i smieszne), na pewno zabawny w dobrym towarzystwie, bez widowni śmiejącej się nie ma dobrego odbioru. Byłem wtedy, gdy tylko ja sie smiałem trochę i ten smiech zamierał w grobowej ciszy.. no i nie było mi do śmiechu. Nawet jak się smiali to było to żałosne....
Smieszne pewnie miały być oposy, ale jakoś za duzo w nich zycia było, ja nie nabrałem się nato, zbyt ot było wymuszone i takie odgrzewane.
Może zły bo kontynuacja?
Pierwsza część nie wymuszała ciagu dalszego, no może zyski z niej i tak oto mamy film dla kasy a Epoka... była na poczatku czymś odświeżającym, a nie odgrzewanym. Biedny Sid z poczatku filmu w przedszkolu to nie jest fajna scena. Wszystko sprowadza się do slizgania się i grafy komputerowej: Patrzcie, jak umiemy to ładnie animowac, patrzcie jak dziecko sie ślizga, jak drugie ładnie sie wywala, HAHAHAHA, jakie to smieszne, patrzcie jaka ładna dopieszczona scena.
Doprawdy, potrzeba kompanii i niewybrednym humorze (a myslałem, że mam poczucie humoru, zawsze mnie wiele smieszyło a tu gleba.. dalej tego trochę nie rozumiem, było AZ TAK sztywno?)
Troche się podobało ale szkoda mi na bilet do zadko jestem wkinie a tu trzeba było iść na Kapturka chyba a nie na to dziełko zrobione tak mizernie i komicznie inaczej.

kurasza

Zgadzam sie, że film - bajka był do kitu. Jeżeli chcecie chcecie wyjaśnień, to proszę bardzo.
Pomyślcie jak wyglądałby film, gdyby wyciąć wiewióra kompletnie. Generalnie kompletnie do bani. Sukces wiewióra z pierwszej części był niepodważalny. A w dwójce zrobili tak, jakby film był dodatkiem do wiewióra, a nie powinno być odwrotnie. Zawiodłem się strasznie, jak poszedłem do kina. Żałuję wręcz. Jedynka mi się nie podobał i dwójka także. I nie piszcie że był świetny i zabawny, bo to nie prawda. Kategorycznie mówię nie i nie polecam...