PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433359}

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009
7,0 144 tys. ocen
7,0 10 1 144075
6,4 35 krytyków
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

dinozaury sprzed 60 milionów lat żyjące 10 tys. lat temu! Dinozaury do tego powiększone pięciokrotnie. (Pewnie wszedł szef produkcji i rzucił hasło, że "coś małe te dinozaury"). Brakuje jeszcze ludzi polujących na tyranozaury...

slawomir_sidorski

Czepiasz sie chronologii czasu wystepowania dinozaurow w bajce, a nie dziwia cie gadajace zwierzeta? albo stado z tygrysa, mamuta i leniwca?

ocenił(a) film na 5
di_luca

To nie jest argument!!!
Rozmawiajace zwierzeta mi nie przeszkadzaja, bo na tym sie opiera fabula filmu "Epoka lodowcowa". Bajka musi miec logike, bo to nie film surrealistyczny czy fantasy a "Epoka lodowcowa", i ta bajka ma byc o epoce lodowcowej.

ocenił(a) film na 9
slawomir_sidorski

Stary zluzuj majty:] To nie jest film przyrodniczy :D Moim zdaniem ta część udała im się wspaniale. O niebo lepsza niż 2..

użytkownik usunięty
yabs

joj, to bajka jest.
chodzi o to żeby było śmiesznie.

ocenił(a) film na 5

Ogladaj kabarety, bajek i, pewnie, w ogole filmow nie rozumiesz.
No wybacz, ale tak.

ocenił(a) film na 10
slawomir_sidorski

przeciez to jest bajka dla dzieci idtioto a nie film dokumentalny o dinozaurach......

ocenił(a) film na 7
sebo_dante

Nie jest to też film dok. o leniwcach, mamutach, wiewiórkach czy innych ciekawych zwierzątkach...

ocenił(a) film na 5
Tasok

No i co z tego.
Tworcy nie mieli pomyslow i nakrecili pierwsza bzdure, jaka im przyszla do glowy.
Dzieci powinny wiedziec ze dinozaury wyginely wczesniej, a potem bylo 60 milionow lat ewoluji stworzen cieplokrwistych, i ta bajka miala byc o nich.
W takim razie nazwijmy ten film np, "Psychodeliczna mieszanka na temat ewolucji, milosci i rodziny".

ocenił(a) film na 6
MustelaErminea

Jak już chcesz być taki dokładny to to nie jest bajka lecz film animowany...

Co do tej produkcji, mnie już Epoka nie bawi, lecz nie do mnie jest on kierowany...zaś dziecko zabrał bym na niego do kina na pewno...

ps. a dzieci o tym, że dinozaury wyginęły 65 mln lat wcześniej powinny się dowiadywać ze szkoły, od rodziców, z książek...a nie z takich, mających być zabawnymi, lekkimi i moralizatorskimi filmów...

ocenił(a) film na 5
arturteen

Wiem, to wy caly czas nazywacie takie filmy bajkami.
Bajki, to pisal Ezop, potem La Fonteine, potem Krylow.

I jak Wy nie mozecie zrozymiec, ze takie filmy NIE MAJA BAWIC.
Mowie, ogladajcie kabarety.

MustelaErminea

ale jakie filmy nie mają bawić? horrory mają powodować że będziesz srał ze strachu, dramaty mają powodować u ciebie płacz, czy inne gówno, a takie "filmy animowane" mają bawić. chociaż osobiście nie bawią mnie jakieś komputerowo wygenerowane zwierzątka chodzące i gadające ze swoimi przyjaciółmi dinami, ale dla pięcioletnich dzieciaków to jest śmieszne i zabawne. i przypominam że epoka lodowcowa to nie film przyrodniczy.

ocenił(a) film na 5
gsfdfdsa

Smieszyc moga komedie, albo, jak juz powiedzialem, kabarety.
Filmy animowane maja robic dzieci inteligentniejszymi, bardziej wrazliwymi. Powinny dawac im powod do myslenia, wzbogacac ich swiat wewnetrzny.
Jezeli tego niema, to moga zachwycac widza animacja, muzyka, nowoscia pomyslu lub fabuly.
Ja nie wiem, co ma byc smiesznego w komputeruwo narysowanych, rozmawiajacych zwierzetach.

Pozdrawiam.

MustelaErminea

No niestety, nic nie zrobisz z faktem że dzieci chodzą na filmy animowane do kin żeby się pośmiać, bo takie filmy robione są w tym właśnie celu, przynajmniej moim zdaniem. także nie zrobisz nic z faktem że niektórych śmieszą te komputerowo narysowane rozmawiające zwierzątka, panie dorosły który daje ojcu chrzestnemu najgorszą ocenę a prawie najwyższe "filmom animowanym" w stylu "Sezonu na misia" który dał mi tylko i wyłącznie ból głowy przez pół seansu w kinie.

ocenił(a) film na 5
gsfdfdsa

"Sezonowi na misia" dalem 7/10, bo nie byl az taki zly.
Jak sie pojawi drugi taki film, to dam mniej, bo to na jeden raz.
OC dostal ode mnie zesluzona jedynke. Nie dlatego ze byl nudny, a dlatego ze to szajs z pretensjami na wybitne dzielo.

MustelaErminea

Zasłużoną jedynkę? oj nie wydaje mi się. Ojciec Chrzestny był "wybitnym dziełem", i na pewno, był lepszy od bajeczki w którym gadające zwierzaczki szukają swojego pieska w między czasie waląc durne żarty. (przynajmniej tyle pamiętam z drugiej części, pierwszej oglądać nie zamierzam)

ocenił(a) film na 5
gsfdfdsa

Ja mowilem o pierwszej czesci.

ocenił(a) film na 5
MustelaErminea

I w ogole nie zamierzam bronic "Sezon na misia".
Nie musi sie podobac.

MustelaErminea

ty jakiś psychol jesteś chyba. jak to bajki nie mają śmieszyć? czyli, że co? kojot ze strusiem odpadają? a może ty wciąż oglądasz koniki pony?

MustelaErminea

a czytałeś "Podróż do wnętrza ziemi"? Może Juliusz Verne to też był tuman i nieuk?

ocenił(a) film na 10
slawomir_sidorski

dajcie se juz siana koles napisal pare zdan wywolujac prowokacje a teraz patrzy na te komentarze i sie cieszy bajka czy film animowany...kogo to obchodzi mnie sie podobal i tyle:)pozdro

ocenił(a) film na 5
sebo_dante

Macie cos nie tak z glowa, jak ktos uwaza inaczej niz wy to jest prowokatorem.

Pozdro.

MustelaErminea

Śmieszni jesteście ludzie. Epoka lodowcowa się kończyła i zamarznięte na dole dinozaury ożyły czy to tak trudne do zrozumienia. Nie było w tym filmie wielkiego meteorytu zabijającego wszystkie dinozaury. Ulżyło?

ocenił(a) film na 7
JacQu

Sebo Dante mądrze powiedział ... AMEN. Za krótki.

JacQu

No nie bardzo. Tera to mi dopiero ciąży.

ocenił(a) film na 8
MustelaErminea

Człowieku jesteś największym świrem jakiego do tej pory spotkałem na
filmwebie:D Mam nadzieje, że to prowokacja bo w innym wypadku współczuję
twoim dzieciom;) A co do filmu to tak jak ktoś wyżej napisał, bohaterowie
kilka razy mówią, że dinozaury już wyginęły i dziwią się skąd się tu wzięły
więc oglądaj uważnie, a potem rzucaj swoje brednie. Aż się przez ciebie
zdenerwowałem:D A jeśli Ojciech Chrzestny to dla Ciebie dno to jestem w
szoku. Rozumiem, że nie musi się podobać ale na pewno nie zasługuję na 1 !
Mam podejrzenia odnośnie Twojej osoby, heh, filmy które nie bawią, nie uczą
i zawierają przemoc ( np. Ojciec Chrzestny ) z miejsca są "be" natomiast
bajki ( ale tylko te które uczą bo bajka powinna uczyć, a nie śmieszyć :D )
są najlepsze na świecie. Czyżbyś był hmm... nawiedzonym katolikiem ?;>

ocenił(a) film na 8
slawomir_sidorski

A jakos SIr Arthur Conon Doyle napisal ksiazke Zaginiony świat gdzie to ludzie spotykają dinozaury i nie 10 tys lat temu a w czasach nowozytnych. I jakos nikomu to nieprzeszkadza a ksiazka do tej pory jest jedna z najczesciej filmowanych i adaptowanych. A co powiesz np na chodzacego w butach kotach ?? trzy swinki mieszkaja w domach ? krolewne sniezke ktora opiekuja sie 7 krasnoludkow ? drewniana kukielke ktora chciala zostac chlopcem ? slonia ktory latal ? mam dalej wymieniac ????

ocenił(a) film na 8
dariusz_myk_2

MustelaErm...
Przez film bohaterzy jakieś 5 razy mówili że dinozaury wyginęły czy powinny wyginąć. Jak oglądasz to rób to uważnie a potem pisz komenty ciole.

Shaman191

"heh, filmy które nie bawią, nie uczą
i zawierają przemoc ( np. Ojciec Chrzestny ) z miejsca są "be" natomiast
bajki ( ale tylko te które uczą bo bajka powinna uczyć, a nie śmieszyć :D )
są najlepsze na świecie. Czyżbyś był hmm... nawiedzonym katolikiem ?;>"

Jako nowe konto MusteliE odpowiadam, iz katolskich i w ogole religijnych oszolomow uwazam za wrogow ludzkosci jak i osob rodzaju ojczyl c...

Strus i Kojot odpadaja jako przestarzale glupie i szkodliwe kino.

Mink

Bylo powiedziane tylko raz.

Mink

no to może przynajmniej Reksio sie nada???

zabok7

Bardziej niz Strus i Kojot.

Mink

Juliusz Verne dla swoich czasow byl dosyc wyksztalconym czlowiekiem.
Choc dzisiaj wiekszosc jego utworow sie nie nadaje do czytania i robienia ekranizacji.

ocenił(a) film na 7
Mink

Widać nie rozumiesz kina dziecięcego, jeżeli sądzisz że Epoka Lodowcowa nie zawiera w sobie żadnych wartości do przekazania dzieciom to widać ominąłeś chociażby wątek przyjaźni tak mocno tu podkreślany. Kubuś Puchatek śmieszy i bawi równocześnie, a fakt że pluszaki są żywe i mieszkają w lesie jest jeszcze bardziej naciągany jak dinozaury żyjące w Epoce Lodowcowej.

ocenił(a) film na 7
Ludo

* miało być: Kubuś Puchatek uczy i bawi równocześnie.

slawomir_sidorski

Przecież to bajka, nie uczy prehistorii tylko śmieszy.

ocenił(a) film na 7
Golden415

Nie no, ludzie to mają problemy...
To proponuję zakazać Wojowniczych Żółwi Ninja, bo dzieci muszą wiedzieć, że krzyżówka genetyczna człowieka i gada jest nie-mo-żli-wa-!
Muszą to wiedzieć, muszą <3

Muszrom

Malkontenci to już się do wszystkiego potrafią przyczepić.
Niby jesteś wrogiem katolicyzmu, a gadasz jak moher. Może nie odkryłeś w sobie jeszcze powołania?
Ludzie, przestańcie robić sobie ze wszystkiego jaja, bo ten portal staje się coraz bardziej komiczny...

ocenił(a) film na 7
Maciej29

To chyba nie do mnie? ;)

jasne, że za krótki

Muszrom

Oczywiście, że nie - do MustelaCoś tam.

Nie za krótki.

Maciej29

Chyba nie rozumiecie kina...

Tu bylo powiedziane, ze przeslanie filmu jest zwiazane z przyjaznia.

Ale w pierwszej czesci ta przyjazn byla pokazana w wiele wspanialszy sposob. W trzecej epoce mamy tylko malo realistyczne wyglupy na ekranie.