PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32014}

Epoka lodowcowa

Ice Age
2002
7,6 502 tys. ocen
7,6 10 1 502087
7,2 69 krytyków
Epoka lodowcowa
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa

Epoka Lodowcowa to, według mnie, naprawdę śmieszny i przyjemny film animowany(dlatego taki dałem tytuł tematu)
Nie lubię porównań do innych filmów animowanych (np. Shrek, Madagaskar itd.) dlatego powiem co mi się podobało a co nie.
Najpierw plusy:
Bardzo zabawna wiewiórka, która pomimo typowo kreskówkowych gagów (dostawaniu piorunem czy spadek w przepaść) mogła mnie rozśmieszyć do łez. Główne postacie (Sid, Maniek i Diego) ciekawe i śmieszne, każde na swój sposób. I NIE WIEM CZEMU NIGDZIE NA FILMWEBIE NIE NAPISANO (albo źle przeczytałem, pewnie to :D) SŁOWA O GENIALNYCH PTAKACH DODO! Przecież scena z nimi to jedna z najzabawniejszych scenek z filmu! XDD "Zginiesz marnie! Zginiesz marnie!" albo "I po ostatniej samicy". Muzyka również bardzo przyjemna (zwłaszcza kawałek w czasie podróży) Grafika również nienajgorsza [nie powiem że w Shreku lepsza (choć to prawda), ogólnie filmy pixara mają świetną grafikę] Ogólnie, jest w tym filmie bardzo wiele gagów, zabawnych sytuacji i ciekawych postaci

A teraz minusy (nie ma dla mnie ich zbyt wiele)
Dzieciak :/ Niestety on nie przypadł mi do gustu bo był trochę przesłodzony (czasem się rehabilitował np. w "gdzie jest bobas" albo "ba" i gest do statku kosmicznego)
Tygrysy (a raczej "bezwzględny" Soto) Czemu? Są źli bo po prostu są! Nie mają żadnych ambicji, chcą po prostu zabić małego i zachowują się sztucznie będąc bez przerwy tacy źli [nie wiem czemu pomysł ze Shreka (tak, raz nawiąże do tego) ze złymi postaciami nie przyjęła się w innych filmach. Tam zarówno lord Farquad jak i wróżka Chrzestna zachowują się bardzo "ludzko" a nie są tak całkowicie bajkowo źli (są raczej tego parodią)]

Zawsze lubiłem Epokę i dałem jej spokojnie 10/10. Dla niektórych to może za dużo, ale dla mnie to dobra ocena ;)